Antonescu: Băsescu a contactat o persoană din interiorul PSD pentru a-l propune premier

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că deţine informaţii că şeful statului ar fi contactat o persoană din PSD pentru a-i propune poziţia de premier, însă acest lucru nu s-ar fi materializat, menţionând că i s-ar fi confirmat acest lucru din "expresia" persoanei respective.

3767 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Băsescu a contactat o persoană din interiorul PSD pentru a-l propune premier

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat, la RTV, dacă ştie ca preşedintele Traian Băsescu să fi contactat alte persoane din USL pentru a le propune desemnarea pentru poziţia de prim-ministru.

"Cred că da, după informaţiile... dar repet neconfirmate în sens juridic aşa, da", a răspuns Antonescu, precizând că Băsescu "a sunat, a trimis vorbă".

El a fost chestionat cum i s-a confirmat această informaţie. "Privesc chipul oamenilor, cunosc faţa omului când minte, când i-e frică. Toţi avem o experienţă de viaţă", a replicat liderul PNL.

Ulterior, el a precizat că Băsescu ar fi "căutat în interiorul USL, a explorat alte ipoteze" şi nu ştie sigur dacă a fost vorba despre o convorbire telefonică a şefului statului cu persoana în cauză.

Antonescu a precizat că nu poate să spună despre cine este vorba.

"Din PSD, din PNL nu se punea problema, de la bun început. Singura posibilitate a domnului Băsescu de a crea, să zicem aşa oarecare neclaritate în sânul USL, teoretic nu putea fi decât prin PSD. Pentru că o variantă cu cineva din PNL, în afară de faptul – trebuie să spun – nimeni din PNL nu se preta la o asemenea ipoteză, nu mergea. Pentru că PSD a intrat şi a învestit în această construcţie politică, USL, având drept obiectiv major funcţia de prim-ministru. PSD-ul nu avea cum merge la nicio combinaţie, că-l iubeau, că nu-l iubeau pe Victor Ponta, nu avea cum merge cineva din PSD la o combinaţie în care premierul să aparţină altcuiva", a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a fost întrebat dacă este cazul lui Mircea Geoană care să fi fost sunat de Traian Băsescu. "Nu ştiu, eu nu ascult convorbirile oamenilor şi nu...(...) Nu l-am întâlnit pe domnul Geoană", a replicat Antonescu.

Liderul PNL a mai precizat că nu este nici cazul secretarului general, Liviu Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici