Antonescu: Bugetul pe 2012, unul al sărăciei, al umilinţei şi al nedreptăţii

Proiectul bugetului de stat pe 2012 este unul al sărăciei, al umilinţei şi al nedreptăţii, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, preşedintele PNL Crin Antonescu, acuzând creşterea alocărilor pentru "instituţiile de forţă" - SRI, SIE, SPP.

346 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Bugetul pe 2012, unul al sărăciei, al umilinţei şi al nedreptăţii

Crin Antonescu (Imagine: Andrei Alex Moise/ Mediafax Foto)

"Din punctul de vedere al PNL, susţinut cu cifre, bugetul pe 2012, pe care PDL şi acoliţii săi vor să-l adopte, e un buget al risipei electorale, al sărăciei, al umilinţei şi al nedreptăţii. În vreme ce fonduri destinate educaţiei, culturii, agriculturii, muncii, protecţiei sociale scad, capitolele care cresc şi în acest an, aşa cum au crescut şi în ceilalţi ani, sunt bugetele destinate instituţiilor de forţă, serviciilor de informaţii, în principal SRI, SIE, SPP", a declarat Antonescu.

Preşedintele PNL a susţinut că orice variantă de deficit sub 2% este nerealizabilă în 2012.

"Obiectivul mascat e să ajungă tot la un deficit de 3% sau chiar peste, dar să utilizeze în scop electoral, prin rectificări repetate, miliarde de euro în scopuri pur electorale, miliarde pe care acum nu le au şi pe care, în apropierea alegerilor, le vor găsi. Bugetul pe 2012 poate fi caracterizat ca o lege ilegală şi neregulamentară, ca o lege imorală, ca o lege a subdezvoltării economice care accentuează criza, în loc să o combată. E o lege a umilinţei şi sărăciei românilor", a adăugat Antonescu.

În opinia preşedintelui PNL, bugetul pe anul 2012 este o lege neregulamentară, deoarece nu a fost transmis Parlamentului în termenul prevăzut de legea finanţelor publice, respectiv 15 octombrie, ci cu o întârziere de şase săptămâni şi este elaborat pe legi care nu sunt încă în vigoare, cum ar fi legea de salarizare unitară pe anul 2012.

"În anul 2012, cheltuielie cu bunurile şi serviciile cresc cu aproximativ 15% faţă de 2011, reprezentând 5,47% din PIB, iar Guvernul îşi propune să scadă această pondere la 5,18% din PIB abia în 2015! Ce reprezintă această abordare? Corupţie, furt din bani publici, clientelă politică servită şi bani pentru partid", a mai declarat preşedintele PNL.

Birourile Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au aprobat, luni, calendarul dezbaterilor asupra proiectului bugetului de stat pe anul 2012, şedinţa în plen pentru aprobarea acestuia fiind programată pentru 12 decembrie.

În 5 decembrie va avea loc o şedinţă comună a comisiilor de specialitate, urmând ca în intervalul 6-11 decembrie să aibă loc dezbaterile asupra bugetului în aceste comisii. Şedinţa de plen pentru dezbaterea bugetului pe 2012 este programată să se desfăşoare în data de 12 decembrie, începând cu orele 16:00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici