Antonescu cere demisia Guvernului, şi arată că nu va susţine o moţiune de cenzură a PSD

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că liberalii cer demisia Guvernului şi instaurarea unui Executiv de tehnocraţi, care să asigure prezidenţiale corecte, precizând că dacă PSD iese de la guvernare şi decide să iniţieze o moţiune de cenzură, partidul său nu o va susţine.

15 afișări
Imaginea articolului Antonescu cere demisia Guvernului, şi arată că nu va susţine o moţiune de cenzură a PSD

Preşedintele PNL Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Cerem oficial demiterea întregului Guvern, a premierului Boc şi a cabinetului său şi susţinem, în cazul în care acest Guvern ar pleca, varianta alcătuirii unui guvern de tehnicieni care pentru cele două luni care au mai rămas până la alegerile prezidenţiale să poată gestiona rezonabil, raţional treburile curente ale ţării şi de asemenea să garanteze un proces electoral transparent şi corect al alegerilor prezidenţiale", a susţinut Crin Antonescu.

Liderul PNL a menţionat că, "dacă PSD se retrage de la guvernare sau iniţiază moţiune de cenzură noi nu vom fi părtaşii săi în acest joc politicianist".

"Suntem convinşi că acest guvern trebuie să plece, şi unii şi alţii. Dar încă o dată spun că noi nu intrăm în acest joc şi nici un fel de combinaţie nici pentru susţinerea PSD, nici pentru susţinerea PDL. Încă odată îi transmitem domnului Băsescu şi domnul Boc că PNL nu va fi complice la încercarea domniilor lor de a prelua controlul total până la alegerile în această ţară, la fel transmitem şi PSD-ului că pe o moţiune de cenzură generată de interesele lor politicianiste nu pot conta pe sprijinul nostru", a spus Antonescu.

El a adăugat că PNL ia în calcul iniţierea unei moţiuni proprii de cenzură.

"Dacă totuşi Guvernul nu demisionează, cum ar fi normal în faţa unei asemenea crize, noi ne rezervăm dreptul şi analizăm posibilitatea ca în această sesiune parlamentară până la alegerile prezidenţiale să iniţiem noi o moţiuned e cenzură în cazul în care vom găsi colegi parlamentari de la alte grupuri care să semneze o moţiune de cenzură legată nu de schimbarea unui ministru sau altul, ci legată de toate nenorocirile care în aceste nouă luni au fost aduse în societatea românească de incapacitatea şi iresponsabilitatea acestui Guvern", a spus liderul PNL.

Pe de altă parte, liderul liberalilor a menţionat că nu este momentul potrivit pentru PNL să depună o moţiune de cenzură doar pentru faptul că Boc l-a schimbat pe Nica din funcţia de minstru al Internelor.

"Nu semnăm şi nu votăm o moţiune depusă de PSD. Nu depunem nicio moţiune cu PSD. Dacă depunem o moţiune, şi nu e vorba acum de o asemenea decizie, pentru că nu are legătură o moţiune a noastră faptul că domnul Boc l-a schimbat pe domnul Nica. Dacă o vom face până la sfârşitul sesiunii, o vom face noi, şi nu cu PSD. Dacă şi când vom iniţia o moţiune, o vom iniţia pe tot ceea ce a făcut rău în această ţară guvernul PSD-PDL condus de Boc. O vom iniţia, avem nevoie şi de alţi semnatari, cei de la UDMR eventual, oricine vrea să o semenze şi să o voteze e binevevenit. Orice moţiune e o invitaţie la un vot de contşiinţă penru orice parlamentar", a conchis Antonescu.

Liderul PNL Bogdan Olteanu a declarat, luni, că va propune partidului iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului, dată fiind "incapacitatea de a organiza alegeri" şi în acelaşi timp, de a administra corespunzător "situaţia de criză economică".

Răspunzând unei întrebări, liderul PNL a spus că moţiunea de cenzură ar trebui semnată de Opoziţie.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că a informat coaliţia despre intenţia de remaniere a ministrului de Interne, Dan Nica.

Ulteriror, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că premierul Boc a propus, în coaliţie, ca ministrul de interne, Dan Nica (PSD), să fie înlocuit, cu titlu interimar, de Vasile Blaga, actual ministru PDL al Dezvoltării, susţinând că acest lucru denotă "disperarea" lui Traian Băsescu.

Premierul Emil Boc a negat, luni, declaraţiile lui Mircea Geoană privind înlocuirea lui Dan Nica cu Vasile Blaga, precizând că la Ministerul de Interne nu există niciun interimat.

PSD susţine şi menţine sprijinul politic pentru ministrul de Interne Dan Nica, a anunţat, luni, după şedinţa BPN, purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Bogdan Niculescu Duvăz, care a spus că premierul Emil Boc are 24 de ore să revină la gânduri mai bune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici