Antonescu: Condamnarea lui Năstase nu e politică. Declaraţia lui Ponta - la cald, sub emoţie

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, joi, că în opinia sa condamnarea lui Adrian Năstase nu a fost una politică, el arătând că înţelege declaraţia făcută de premierul Victor Ponta, care a fost "cumva la cald" şi "sub o anumită emoţie", dar nu o comentează.

603 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Condamnarea lui Năstase nu e politică. Declaraţia lui Ponta - la cald, sub emoţie

Adrian Năstase (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat dacă vede condamnarea lui Năstase ca fiind una politică, Antonescu a răspuns: "Nu".

Întrebat dacă e de acord cu ideea ca un premier să spună că o condamnare în Justiţie, definitivă, e una politică, Antonescu a răspuns: "Eu am înţeles foarte bine ce a vrut să spună domnul Ponta şi de ce domnul Ponta, cumva şi la cald, cumva şi sub o anumită emoţie care e firească oricărei făpturi umane, chiar dacă are funcţii politice, a făcut-o. Cunosc acest lucru şi, dacă vreţi, îl înţeleg".

"De aceea nu comentez acest lucru. Mi-am spus propria poziţie, dar nu am dorinţa de a comenta declaraţiile altora. Nu comentez nici declaraţiile domnului Iliescu", a adăugat Antonescu.

El a spus că nu crede că Ponta reprezintă un pericol la adresa independenţei Justiţiei pentru că a făcut o "anumită declaraţie".

"Nu cred că domnul Ponta, pentru că a făcut o anumită declaraţie, pe care repet, eu nu o comentez, e vreun pericol la adresa independenţei Justiţiei. Chiar nu cred asta. Nu am depistat în nicun fel o acţiune a domnului Ponta care să stârnească dubii din acest pucnt de vedere", a spus Antonescu.

El a admis că nu este de acord cu această declaraţie.

Întrebat dacă e solidar cu declaraţia premierului, în condiţiile în care nu crede că aceasta afectează independenţa Justiţiei, Antonescu a răspuns: "Nu. Nu aveţi niciun motiv să înţelegeţi asta. Aveţi doar motivul să cunoaşteţi declaraţia mea, poziţia mea, şi faptul că nu doresc să comentez declaraţia domnului Ponta, că nu e rostul meu, e la dumneavostră".

Instanţa supremă i-a condamnat luni, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare. Adrian Năstase a fost încarcerat, luni seară, la Penitenciarul Rahova.

Premierul Victor Ponta a afirmat că Adrian Năstase este un condamnat politic şi o victimă a regimului Băsescu, în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu a instituit din 2005 prin Monica Macovei şi Daniel Morar, principalii săi colaboratori, un sistem, inclusiv prin dosare penale, împotriva adversarilor politici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici