Antonescu: Cu excepţia situaţiilor limită, noi cu domnul Băsescu nu mai avem ce discuta

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, luni seară, că, potrivit logicii din afirmaţiile lui Traian Băsescu, toată conducerea PNL, care a decis ca partidul să nu participe la consultările de la Cotroceni, este surmenată şi, astfel, nu mai are ce discuta cu şeful statului decât în situaţiile limită.

22 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Cu excepţia situaţiilor limită, noi cu domnul Băsescu nu mai avem ce discuta

Antonescu: Cu excepţia situaţiilor limită, noi cu domnul Băsescu nu mai avem ce discuta (Imagine: Adi Pîclişan/Mediafax Foto)

Întrebat, la Antena 3, cum comentează afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu de după consultări, potrivit căreia cei care nu au fost prezenţi sunt surmenaţi şi nu fac faţă la lucru îndelugat, preşedintele PNL a menţionat că toţi membrii BPC sunt, pe această logică, surmenaţi, hotărând că şeful statului nu mai este un interlocutor pentru formaţiunea liberală.

"Eu cred că, şi cred toţi colegii mei, şi a fost o decizie în unanimitate a Biroului astăzi (luni-nr), suntem surmenaţi deci toţi cei care conducem astăzi PNL, dacă asta e explicaţia lui Băsescu, or noi credem că în această piesă proastă nu are rost să mai jucăm. Preşedintele are această prerogativă, această posibilitatea a consultărilor, într-o Constituţie al cărei spirit îl presupune mediator. Preşedintele Băsescu nu este mediator, este cel pe care îl cunoaştem de şase ani de zile şi ca atare nu mai este pentru noi nici măcar în mod formal un interlocutor", a susţinut Crin Antonescu.

Liderul PNL a precizat că decizia PNL nu este valabilă doar pentru întâlnirea de luni, pe care a calificat-o ca fiind "destul de penibilă", ci pentru totdeauna când Băsescu va mai fi acolo, cu excepţia în care discuţia cu preşedintele ţine de probleme majore.

"Cu excepţia situaţiilor limită, noi cu domnul Băsescu nu mai avem ce discuta. Pe subiectul propus astăzi chipurile oricum nu era nevoie, am spus foarte clar, şi de altfel am încheiat în Biroul Permanent al Camerei astăzi (luni-nr) şi mâine în al Senatului, o acţiune la Parlament pentru a rezolva o problemă pe care nu am creat-o noi cei de acum, că trebuie să asum aici o responsabilitate şi a Guvernului liberal, care la presiunile domnul Băsexcu şi ale doamnei Macovei a făcut repede şi prost o Lege care s-a dovedit a fi, între altele, neconstituţională", a afirmat Antonescu.

El a menţionat că toată lumea ştie că preşedintele şi democrat-liberalii nu sunt preocupaţi de trasparenţa manevrării banului public şi de conflictul de interese, criticând faptul că Traian Băsescu, despre care spune că e "viteaz", cere Parlamentului să rezolve problema averilor demnitarilor în 10 zile.

"Că domnul Băsescu şi ciracii săi nu se preocupă cu adevărat de transparenţă în viaţa publică, în manevrarea banului public, de conflictul de interese cu adevărat, că nu e deloc interesat de ce vrăji au mai făcut domnii Videanu, Berceanu, Ionuţ Popescu şi alţii asemenea lor, asta cred că o ştie o ţară întreagă şi n-are niciun rost să semnăm noi condica sau să facem figuraţie într-o piesă în care din nou viteazul Băsescu ne dă 10 zile să rezolvăm problema corupţiei în România sau a averilor demnitarilor. Cam asta e tot surmenat, sau nu?", a conchis Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că mulţumeşte partidelor care au participat la consultările pe tema ANI, el precizând că există formaţiuni care au absentat şi că reprezentanţii acestora se surmenează repede şi se odihnesc, probabil, pentru a participa, seara, la emisiuni televizate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici