Antonescu: Dacă are probe despre colaborarea mea cu Securitatea, Băsescu să le producă în 48 de ore

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, sâmbătă, că îi cere lui Traian Băsescu ca în 48 de ore să aducă clarificări sau probe legate de eventuala colaborare a actualului preşedinte al liberalilor cu Securitatea, menţionând că în caz contrar devine clar că şeful statului este "laş ca un turnător".

21 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Dacă are probe despre colaborarea mea cu Securitatea, Băsescu să le producă în 48 de ore

Antonescu: Dacă are probe despre colaborarea mea cu Securitatea, Băsescu să le producă în 48 de ore (Imagine: Thomas Câmpean/Mediafax Foto)

"Îi cer oficial preşedintelui Traian Băsescu ca în termen de 48 de ore să spună clar, în condiţii de audienţă publică egale cu cele avute când la lansat insinuarea, ce are de spus. Dacă domnia sa deţine probe indicii, care nu sunt la CNSAS, le are acasă, în vreun seif, să le producă. Dacă nu asta a vrut să spună, confundă numele păsărilor sau era puţin surmenat, să precizeze", a arătat Antonescu.

El a menţionat că nu doreşte scuze de la preşedintele Traian Băsescu faţă de persoana sa.

"Nu vreau scuze faţă de mine. Vreau, pentru toţi românii interesaţi de cine îi conduce, care nu sunt râme, să ştie foarte clar dacă liderul PNL a fost informator al Securităţii sau, dacă în lipsa acestor precizări sau dovezi, suntem conduşi de un preşedinte care se comportă ca o servitoare proastă şi mahalagioacă ce vorbeşte fără noimă prin oraş", a adăugat Antonescu.

"Nu aştept de la preşedinte să îşi ceară scuze. A mai făcut-o faţă de mine în urma altei mizerii pe care a făcut-o în campania electorală din 2009. A făcut-o regim privat şi am avut eleganţa şi generozitatea să le las acolo, în regim privat", a spus Antonescu.

El a arătat că, dacă preşedintele Traian Băsescu nu va face precizările solicitate, va trage concluzia că şeful statului se comportă ca un laş şi că "mizeriile" care au circulat pe internet şi pe care le-a folost pentru a face respectiva insinuare sunt chiar opera sa.

"Dacă nu face aceste precizări, pot să trag concluzia că aceste mizerii sub acoperirea anonimatului care au circulat pe internet sunt opera domniei sale sau că, în cel mai bun caz, avem un preşdinte care, în lipsă de alteva, de politică externă, economică, instituţionaă, stă noaptea şi navighează în căutarea acestor mizerii pe care apoi, de la catedra prezidenţială, să le propage (...) Voi trage concluzia că avem un preşedinte care se pretează la mijloacee unor postaci plătiţi. Dovedeşte încă o dată iresponsabilit, un preşedinte laş precum un turnător de pe vremuri de la Securitate", a spus liderul PNL.

Antonescu a precizat că nu are motive să lase acest episod la capitolul "Şi altele".

"Eu vorbesc răspicat. Nu vorbesc în aluzii, nu vorbesc limbaj de turnător, de şantajist ca Traian Băsescu", a spus Antonescu.

"Nu şi-a găsit nici de data asta Traian Băsescu omul cu mine, pentru că, în ce priveşte trecutul meu, acţiuneile mele cu relevanţă publică, nu sunt omul jumătăţilor de măsură, cu vreo muscă pe căciulă. Nu las aşa ceva să circule la nivelul zvonurile, la nivelul comentariilor. Reafirm încă o dată cât se poate de clar ce am spus mereu şi ce nu a fost pus la îndoială - că nu am colaborat sub nicio formă cu fosta Securitate", a subliniat Crin Antonescu.

El a arătat că necolaborarea sa a fost certifictă în 2005, 2008 şi 2009 de CNSAS, cu toate actele aferente, conform legii. "Niciodată această situaţie nu a fost pusă în discuţie. Nu poate fi pusă în discuţie nici în funcţie de o anumit conjuctură, nuanţe. E o afirmaţie clară pe care o repet, pentru care nu am temei să mă feresc, nici de nuanţă, nici de conjunctură", a spus preşedintele PNL.

El a arătat că porneşte, în solicitarea adresată şefului statului, de la prezumţia că nu ştie ce a vrut acesta să spună în emisiunea televizată, dar a arătat că a văzut interpretarea pe care organisme de presă, pe care nu le-a numit, au dat-o.

Preşedintele Traian Băsescu a catalogat, joi, la TVR 1, drept "admirabilă" alianţa dintre PNL şi PC, vorbind despre "Felix cu Porumbacu, Porumbelul (...) cu domnul Crin Antonescu".

La remarca realizatorului emisiunii potrivit căreia se vede o coeziune pe frontul opoziţiei, Băsescu a intervenit cu observaţia: "Admirabil!".

În timp ce moderatorul emisiunii invoca pactul de colaborare între PNL şi PC, Băsescu a intervenit din nou, spunând: "Felix cu Porumbacu, Porumbelul, sau cum, cu ... nu ştiu...aaa, cu domnul Crin Antonescu, da".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici