Antonescu: Dacă există voinţă politică, poate fi modificat articolul care prevede limitele revizuirii

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că în situaţia în care există "voinţă politică" şi o majoritate favorabilă, pot fi operate modificări inclusiv în cazul articolului din Constituţie care stabileşte limitele revizuirii legii fundamentale.

735 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Dacă există voinţă politică, poate fi modificat articolul care prevede limitele revizuirii

Antonescu: Dacă există voinţă politică, poate fi modificat articolul care prevede limitele revizuirii (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat cum vede ideea modificării articolului din Constituţie care stabileşte punctele în care legea fundamentală nu poate fi revizuită, idee lansată de premierul Victor Ponta.

"În principiu, vorbind despre o revizuire, avem descrise în Constituţia actuală limitele revizuirii, dar discuţia se poate duce în condiţiile în care există voinţă politică şi există majoritate, în orice direcţie. Eu o să vă invit încă o dată, insistent, să înţelegeţi că punctul de vedere al USL pe ce ne-am înţeles şi susţinem în comun, ce eventual e divergent, nu poate fi prezentat decât după ce aceste discuţii sunt finalizate între noi", a răspuns liderul PNL.

Totodată, Antonescu a anunţat, la finalul şedinţei USL, că până săptămâna viitoare vor fi convenite la nivelul Uniunii principiile comune pentru revizuirea legii fundamentale.

"Am stabilit un calendar, există discuţii care se poartă pe paliere diferite la nivelul membrilor comisiei (de revizuire a Constituţiei, n.r.) a şefilor comisiilor de specialitate, nivelul parlamentarilor jurişti şi, după aceea, acolo unde sunt divergenţe, o întrunire politică pe care o vom avea. Probabil până la începutul săptămânii viitoare cred eu că toate lucrurile acestea ... dar trebuie să vă dezamăgesc poate să vă spun că nu sunt deocamdată mari divergenţe la orizont", a susţinut Antonescu.

În ceea ce priveşte accesul presei la lucrările comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei, Antonescu a menţionat că va supune din nou votului decizia ca lucrările acestui for să fie deschise sau nu jurnaliştilor.

"Am de gând din nou să o supun votului colegilor mei, pentru că n-o pot face, chiar dacă sunt preşedinte al comisiei (parlamentare de revizuire, n.r.) cu forţa, să aveţi acces în permanenţă, la toate lucrările comisiei, ba chiar dacă vă puteţi împărţi să însoţiţi fiecare membru al comisiei şi după ce pleacă acasă, deci nimeni nu încearcă să vă îngrădească accesul la ceea ce se discută acolo. Nimeni nu a tăinuit în vreun fel poziţii, am spus doar că lucrările comisiei pe conţinut n-au început", a susţinut liderul PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici