Antonescu: Dacă va fi nevoie, ne vom adresa şi CSM în privinţa activităţii DNA

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că dacă va fi necesar va fi adresată o solicitare şi CSM în ceea ce priveşte activitatea DNA, precizând că "dacă e nevoie" pot face obiectul cercetărilor toţi membrii PNL, dar e nevoie de un răspuns asupra sesizărilor deja primite de DNA.

227 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Dacă va fi nevoie, ne vom adresa şi CSM în privinţa activităţii DNA

Crin Antonescu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Antonescu a fost rugat să clarifice declaraţiile în privinţa achetelor DNA asupra membrilor PNL. "Eu nu m-am referit atât la faptul că foarte mulţi, statistic, oameni din PNL fac obiectul cercetărilor DNA. Pot face dacă e nevoie, sper să nu, toţi membrii PNL. Nu aici obiectez eu, sau nu aici încerc eu să pun sub semnul întrebării activitatea DNA. Vorbesc public despre nedumerirea mea că la plângeri înaintate DNA, la sesizări înaintate DNA, în legătură cu activitatea unor miniştri, unor demnitari din guvernările trecute nu se dă de foarte multă vreme un răspuns”, a declarat Antonescu.

Liderul PNL a precizat că demersul său nu vizează stoparea unor anchete prezente sau viitoare în cazul liberalilor, ci încearcă "să aducă aminte DNA că prin legea sa de funcţionare nu trebuie să se ocupe de eventual corupţi din PNL, ci de toţi cei care având demnităţi publice stau sub această suspiciune".

Antonescu a fost întrebat de ce nu ia în calcul sesizarea CSM asupra activităţii DNA, în locul sesizării ministrului Justiţiei.

"Dacă va fi nevoie să ne adresăm CSM, ne vom adresa şi CSM", a replicat liderul PNL.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că Victor Ponta, Crin Antonescu şi Vasile Blaga "ar trebui să aibă grijă de infractorii pe care îi au în partide, nu să se lege de instituţiile statului care încearcă să îi apere pe cetăţeni de infractori"Băsescu a mai declarat că nu acceptă minciunile liderilor USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, cu privire la controlul său asupra DNA, adăugând că aceştia trebuie să înţeleagă că DNA luptă împotriva infractorilor, nu a lor.

"Nu le accept nici minciunile pe care le spun despre controlul preşedintelui asupra DNA. Şi Crin Antonescu, şi Victor Ponta, şi Vasile Blaga şi toţi să aibă grijă de infractori, de infractorii pe care îi au în partide, nu să se lege de instituţiile statului care încearcă să îi apere pe cetăţeni de infractori", a afirmat Băsescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că în partidul pe care îl conduce nu se află "infractori", cum a susţinut Traian Băsescu, însă la începerea sesiunii parlamentare va interpela Ministerul Justiţiei pentru ca DNA să prezinte o situaţie a anchetelor legate de "vechea guvernare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici