Antonescu: Depolitizarea justiţiei, deşi clamată ca o realizare de multă vreme, rămâne a fi făcută

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat joi, cu ocazia învestirii Monei Pivniceru ca ministru al Justiţiei, că depolitizarea justiţiei, deşi clamată ca o realizare de multă vreme, rămâne a fi făcută până la capăt, iar credibilizarea justiţiei nu e marfă de export, ci o necesitate.

568 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Depolitizarea justiţiei, deşi clamată ca o realizare de multă vreme, rămâne a fi făcută

Crin Antonescu (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Cred că este un moment foarte important, nu doar pentru Guvernul Victor Ponta, ci pentru întreaga societate românească, în conjunctura politică în care ne aflăm, desemnarea doamnei Mona Pivniceru în funcţia de ministru al Justiţiei", a spus în discursul său preşedintele interimar, Crin Antonescu.

El i-a mulţumit premierului Victor Ponta pentru că a propus-o pe Mona Pivniceru la Ministerul Justiţiei şi i-a mulţumit totodată acesteia pentru "curajul de a-şi asuma, într-un asemenea moment, o asemenea responsabilitate".

"Vorbim mult şi vorbim toţi de ani, dacă nu de zeci de ani despre importanţa unei justiţii independente, eficiente şi credibile, într-o sociatate democratică şi într-un stat de drept. Mai mult ca oricând, se pune astăzi această problemă şi mai mult ca oricând societatea şi cetăţenii României au nevoie, astăzi, de o justiţie în care să creadă şi care să îşi facă datoria", a arătat preşedintele interimar.

Potrivit lui Antonescu, credibilitatea justiţiei nu este o marfă de export, ci o necesitate pentru toţi cetăţenii României şi pentru existenţa reală şi funcţionarea performantă a unui stat de drept.

"Cred că depolitizarea justiţiei, deşi clamată ca o realizare de multă vreme, rămâne a fi făcută până la capăt, cred că încrederea cetăţenilor în toate instanţele şi în toate instituţiile şi toţi oamenii justiţiei rămâne încă un deziderat. Am încredere că un magistrat cu o carieră impresionantă, un om cu o verticalitate morală şi publică, asemenea doamnei Pivniceru, dă o şansă pentru ca aceste aşteptări şi aceste deziderate să fie cât mai curând împlinite", a mai afirmat Crin Antonescu.

El a transmis succes noului ministru al Justiţiei şi întregului Guvern, magistraţilor din sistemul judiciar care vor cu adevărat "să avem şi să simţim o justiţie dreaptă, nepartizană şi eficientă".

"Să vă ajute Dumnezeu, doamnă ministru şi să ne ajute Dumnezeu tuturor celor care doresc şi pot să facă asta. Succes", a încheiat preşedintele interimar.

Crin Antonescu a ţinut să menţioneze, după discurs, că "şampanie nu mai e". "După Olimpiadă nu mai bea nimeni", a adăugat Antonescu.

La ceremonia de învestire a Monei Pivniceru în funcţia de ministru al Justiţiei au fost prezenţi premierul Victor Ponta, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, precum şi majoritatea miniştrilor Cabinetului, printre cei absenţi fiind şi Radu Stroe şi Mircea Duşa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici