Antonescu despre Ducu Bertzi: Disperatul de la Cotroceni e doritor să găsească ceva prin PNL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că i se pare "straniu" că Ducu Bertzi, un artist care nu a deranjat politic, a fost găsit "mare colaborator" al Securităţii.

43 afișări
Imaginea articolului Antonescu despre Ducu Bertzi: Disperatul de la Cotroceni e doritor să găsească ceva prin PNL

Antonescu despre Ducu Bertzi: Disperatul de la Cotroceni e doritor să găsească ceva prin PNL (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Antonescu a spus că decizia CNSAS în cazul lui Ducu Bertzi este "un verdict individual", care nu are consecinţe asupra USL sau PNL.

"Sper că nu este un verdict politic. Îmi pare straniu că un om ca Ducu Bertzi, un artist şi un om care nu a deranjat foarte tare pe nimeni din punct de vedere politic, a fost găsit acum ca mare colaborator al Securităţii. Permiteţi-mi să pot bănui faptul că disperatul de la Cotroceni este foarte doritor să mai găsească ceva prin PNL", a declarat el.

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a cerut Curţii de Apel Bucureşti să constate calitatea de colaborator al fostei Securităţi a cântăreţului Ducu Bertzi, care şi-ar fi pus locuinţa la dispoziţia Securităţii.

Decizia de colaborare în cazul lui Alexandru (Ducu) Bertzi a fost dată recent, iar în 24 februarie a fost înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia de contencios administrativ şi fiscal dosarul în care CNSAS cere constatarea calităţii de colaborator al Securităţii a lui Ducu Bertzi.

Primul termen în procesul dintre CNSAS şi Ducu Bertzi a fost fixat de instanţă pentru 6 septembrie.

Surse din CNSAS au declarat că Direcţia de investigaţie a constatat că Ducu Bertzi şi-a pus locuinţa la dispoziţia Securităţii.

Ducu Bertzi a fost susţinut de PNL în CA al radioului public.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici