Antonescu, despre Tăriceanu: S-a încălcat grav Statutul, dar nu susţin ideea excluderii sale

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a încălcat "grav Statutul" partidului prin ieşirile sale publice, afirmând însă că nu susţine ideea excluderii acestuia din partid întrucât acest subiect trebuie clarificat în cadrul Congresului.

720 afișări
Imaginea articolului Antonescu, despre Tăriceanu: S-a încălcat grav Statutul, dar nu susţin ideea excluderii sale

Antonescu, despre Tăriceanu: S-a încălcat grav Statutul, dar nu susţin ideea excluderii sale

Antonescu a fost întrebat dacă susţine ideea excluderii din partid a fostului premier PNL, având în vedere declaraţiile publice ale mai multor lideri ai partidului.

"Eu nu împărtăşesc ideea excluderii, (...) am pledat şi împotriva propunerii de excludere a domnului Chiliman. Tot ce-mi doresc este ca în acest Congres să discutăm şi să decidem tot ce e de decis, inclusiv o punere în discuţie a acestei candidaturi (la prezidenţiale, n.r.) de către domnul Tăriceanu. Înţeleg şi de la domnul Tăriceanu că sunt mulţi, dar nu putem să aflăm un nume. Cu excluderi sau fără - eu nu susţin o asemenea propunere - totuşi partidul acesta are dreptul la stabilitate şi la seriozitate în faţa alegătorilor", a susţinut Antonescu.

El a precizat că nu se pot pune în discuţie "în fiecare zi deciziile unor congrese", ci numai în cadrul unei alte reuniuni de acest tip.

"Ar trebui să ne gândim aşa: dar dacă mor până atunci. Asta le-a mai rămas domnului Tăriceanu sau domnului Chiliman să spună: «dom’le, noi nu avem candidat, că poate moare până atunci», lucru care se poate întâmpla, Doamne fereşte, cu oricare dintre noi. Numai bunul Dumnezeu, nu vreun congres hotărăşte asta. Nu se face aşa politică, nu se poate face aşa politică", a mai susţinut liderul PNL.

Totodată, Antonescu a admis faptul că Statutul PNL a fost încălcat prin declaraţiile publice.

"Da, faptul că mă pronunţ împotriva excluderii în acest moment nu înseamnă că nu apreciez că s-a încălcat grav Statutul, dar e unul din motivele pentru care am şi solicitat convocarea acestui Congres, pentru a lămuri aceste lucruri şi în speranţa că lămurindu-le evităm şi excluderi pe care nimeni nu le doreşte şi care nu sunt de dorit în niciun partid", a mai explicat preşedintele PNL.

Totodată, liderul PNL a precizat că a încercat să limiteze un val de reacţii din PNL în ceea ce priveşte ieşirile fostului premier.

"Au existat şi reacţii mai dure a unor colegi, eu spre deosebire de ceea ce cred unii nu am făcut decât să încerc să limitez un val de comunicare publică şi de contrareacţie la aşa ceva. Nu am şi nu am avut niciodată sentimentul că există ce nu putem discuta, ce nu putem propune sau ce nu putem decide în PNL. Am însă convingerea şi am avut-o întotdeauna că nu ne putem bate joc de munca a mii şi mii de colegi, că nu ne putem bate joc de numele acestui partid şi că aceia dintre noi care au ajuns în situaţia de marionete ale propagandei lui Traian Băsescu trebuie să decidă dacă mai doresc să continue să facă parte, să reprezinte şi să servească PNL. Decizia este lor, decizia nu a fost şi nu poate fi decât în cazuri de forţă majoră una administrativă", a mai afirmat Antonescu.

Vicepreşedintele PNL Dan-Radu Ruşanu a declarat, pentru "Gândul", că în cazul fostului premier Călin Popescu Tăriceanu se impune excluderea din partid pentru "prejudicii de imagine aduse PNL".

"Declaraţiile politice în mod evident fac rău şi aduc un prejudiciu de imagine PNL.Trebuie să mergem până la excluderea din partid a acelor persoane, în cazul de faţă domnul Tăriceanu. Nu există nicio motivaţie logică, corectă, normală, ca astăzi cu un an şi jumătate înainte de campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2014 să soliciţi noi propuneri pentru candidaţii la această funcţie", a precizat, pentru "Gândul", Ruşanu.

El a reamintit că la Congresele PNL, PC şi PSD din primăvara anului 2011 s-a stabilit candidatura lui Crin Antonescu pentru funcţia de candidat al USL la funcţia de preşedinte.

"La acea dată, niciun membru al PNL nu a fost împotriva acestei candidaturi. Să declari acum, cu numai câteva luni înainte de alegeri, că ar trebui să stabileşti candidatul prezidenţial printr-un nou vot, altă persoană, înseamnă că eşti cel puţin de rea-credinţă, dacă nu un adversar al PNL şi ar trebui să fii tratat ca atare", a afirmat Dan Radu Ruşanu.

Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu a propus, vineri, organizarea unor alegeri interne în PNL, în 2014, pentru stabilirea candidatului la Preşedinţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici