Antonescu, despre termenul lui Dragnea: Dăm un punct de vedere, că o să fie pe 15, că o fi pe 16

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că în cazul termenului pe care vicepremierul Liviu Dragnea l-a dat PNL pentru a transmite un punct de vedere pe regionalizare va exista un răspuns pe 15 octombrie sau mai târziu.

195 afișări
Imaginea articolului Antonescu, despre termenul lui Dragnea: Dăm un punct de vedere, că o să fie pe 15, că o fi pe 16

Crin Antonescu (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

"O să dăm un punct de vedere, că o fi pe 15, că o fi pe 16, o să vedem. Spun asta nu pentru că domnul Dragnea ar fi greşit cu ceva, pentru că domnul Dragnea a comunicat în această privinţă cel puţin foarte civilizat şi în general", a declarat Antonescu.

El a respins interpretarea publică potrivot căreia în USL s-ar da ultimatumuri.

"Nu suntem într-o relaţie în care să ne dăm unii altora ultimatumuri şi avertismente. Avertismente dau arbitrii jucătorilor, or noi suntem jucători cu toţii", a mai declarat Antonescu.

De asemenea, în ceea ce priveşte proiectul transmis de vicepremierul Liviu Dragnea în cazul descentralizării către administraţia locală, Antonescu a precizat că nu este vorba de o discuţie "de rezolvat în câteva ore".

"Aspectele de descentralizare din proiectul pe care l-a înaintat domnul Dragnea şi asupra căruia aşteaptă şi poziţia noastră şi nu numai a noastră nu sunt lucruri uşoare, de rezolvat în câteva ore. Acolo este o discuţie pe care trebuie să o purtăm şi o vom purta la nivelul partidului, cu fiecare dintre miniştri, după aceea vom merge ... şi până la urmă tot în USL vom discuta aceste lucruri, dar starea de lucru trebuie înţeleasă exact: noi nu facem comentarii, adnotări sau amendamente pe proiectul domnului Dragnea", a declarat Antonescu.

El a precizat că proiectul iniţiat de vicepremierul Liviu Dragnea este "o propunere" şi "o bază de discuţie" pentru descentralizare şi pentru "preregionalizare". "Neputând să-i spun regionalizare propriu-zis din motive constituţionale şi sigur că vom colabora cum nu se poate mai normal în acest demers", a mai afirmat liderul PNL.

Vicepremierul Liviu Dragnea, coordonator din partea PSD al procesului de regionalizare, a trasmis PNL că are termen până la 15 octombrie să se pronunţe asupra proiectului transmis liberalilor prin care se realizează o regionalizare preliminară, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din USL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici