Dragnea a dat PNL termen până la 15 octombrie să se pronunţe pe regionalizarea preliminară. Dragnea: Nu e firesc ca PSD şi PNL să propună legi diferite

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că el încă aşteaptă ca PNL să-i dea un punct de vedere asupra proiectului de lege privind regionalizarea, pe care l-a transmis liberalilor acum aproximativ o lună, arătând că nu este firesc ca PSD şi PNL să propună proiecte diferite dacă respectă votanţii USL. Potrivit unor surse, Dragnea a dat PNL termen până la 15 octombrie să se pronunţe.

569 afișări
Imaginea articolului Dragnea a dat PNL termen până la 15 octombrie să se pronunţe pe regionalizarea preliminară. Dragnea: Nu e firesc ca PSD şi PNL să propună legi diferite

Liviu Dragnea (Imagine: Liviu Chirica/ Mediafax Foto)

"Ceea ce m-a făcut pe mine să am o reacţie vineri se referă la modul cum noi am abordat relaţia cu cetăţenii. Noi am fost în 2012 în alegeri împreună în USL, nu am cerut oamenilor să voteze PSD şi PNL, nu ştim cum ieşea. Şi atunci nu cred că este firesc, dacă ne respectăm cetăţenii care ne-au votat, să mergem cu proiecte de legi unul de la PSD, unul de la PNL. Aşa cred eu", a spus, marţi, Liviu Dragnea.

El a precizat că în acest moment aşteaptă punctul de vedere al PNL pe proiectul de lege privind regionalizarea pe care l-a trimis liberalilor de aproximativ o lună.

"Aşteptăm ca în perioada următoare - tot aşteptăm  - ca din partea colegilor de la PNL să vină un punct de vedere pe proiectul de lege pe care l-am remis acum trei-patru săptămâni", a spus Dragnea.

Întrebat dacă îl încurcă această aşteptare, Dragnea a spus: "Nu e vorba că mă încurcă pe mine, pentru că nu discutăm de două proiecte, nu facem regionalizare şi descentralizare pentru Liviu Dragea. Eu sunt suficient de descentralizat şi regionalizat. (...)  Numai că nu putem face două procese de regionalizare în România, nu putem avea decât un singur proces".

El a arătat că a trimis acel proiect de lege privind regionalizarea în urma unor luni întregi de analiză şi dezbatere publică în toată ţara şi a subliniat faptul că actul normativ "suportă orice fel de modificare".

"Numai că, pentru a realiza aceste modificări, trebuie să ne întâlnim şi să discutăm, ceea ce eu aştept în continuare", a mai spus Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea, coordonator din partea PSD al procesului de regionalizare, a trasmis PNL că are termen până la 15 octombrie să se pronunţe asupra proiectului transmis liberalilor prin care se realizează o regionalizare preliminară, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din USL.

Proiectul transmis PNL în urmă cu câteva săptămâni prevede înfiinţarea Consiliilor de Dezvoltare Regională, instituţii preliminare regiunilor care beneficiază de un statut juridic distinct, până când noţiunea de regiune va fi inclusă în legea fundamentală.

Structura Consiliilor de Dezvoltare Regională ar urma să se suprapună configuraţiei judeţelor asociate care vor forma o regiune, astfel încât să fie realizată continuitatea în derularea programelor prin fonduri europene.

Conform propunerii din proiectul lui Dragnea, Consiliile de Dezvoltare Regională ar urma să beneficieze inclusiv de posibilitatea de a gestiona fonduri bugetare, printr-o modificare a legii administraţiei publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici