Antonescu, după şedinţa BPN al PNL: Justiţia, în responsabilitatea binomului, cuplului Ponta-Băsescu

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat miercuri că BPN al PNL a decis, cu unanimitate, ca dacă premierul Ponta persistă în numirea Laurei Codruţa Kovesi la DNA, PNL nu mai asumă Ministerul Justiţiei, arătând că Justiţia este, acum, în responsabilitatea "binomului, cuplului" Ponta-Băsescu.

496 afișări
Imaginea articolului Antonescu, după şedinţa BPN al PNL: Justiţia, în responsabilitatea binomului, cuplului Ponta-Băsescu

Victor Ponta, Traian Băsescu (Imagine: Ovidiu Micsik/ Mediafax Foto)

"Decizia luată de BPN este următoarea: în condiţiile în care premierul Ponta persistă în formula pe care a insistat, în propunerile de numiri pe care le-a făcut în înţelegere cu Traian Băsescu, PNL nu-şi mai asumă responsabilitatea pentru Ministerul Justiţiei şi pentru tot ce decurge de aici. Nu acceptă - şi e o poziţie validată unanim de BPN - nu se angajează în niciun fel de schimb, nu solicită niciun alt minister, nu acceptăm un alt minister", a spus Antonescu.

El a arătat că PNL va ţine, astfel în continuare guvernarea în stare funcţională.

Antonescu a spus că PNL este gata oricând să preia ministerul Justiţiei în condiţiile în care procedura de numire a procurorilor şefi se va desfăşura în afara unei înţelegeri politice cu preşedintele Traian Băsescu.

"Suntem gata oricând să preluăm responsabilitatea şi portofoliul ministerului Justiţiei în condiţiile în care se desfăşoară toată procedura de propunere din partea ministrului Justiţiei în conformitate cu criteriile şi cu solicitările şi ale AMR, UNJR, CSM, CE, nu în urma unei înţelegeri politice cu Traian Băsescu. Alegerea este a premierului", a spus Antonescu.

El a arătat că PNL rămâne în continuare în Guvern şi a adoptat această poziţie tocmai pentru a nu crea o criză guvernamentală.

"Pentru a nu crea o criză de Guvern (...) mergem mai departe cu Guvernul fără nicio răspundere pentru chestiunea Justiţiei, care este exclusiv în acest moment responsabilittea cuplului, binomului Victor Ponta-Traian Băsescu", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici