Antonescu: E o chestiune de demnitate din partea lui Chiliman dacă mai rămâne în PNL după congres

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că dacă el va fi reales la şefia partidului, pentru Andrei Chiliman ar trebui să fie o chestiune de demnitate dacă mai rămâne în partid după congres.

305 afișări
Imaginea articolului Antonescu: E o chestiune de demnitate din partea lui Chiliman dacă mai rămâne în PNL după congres

Antonescu: E o chestiune de demnitate din partea lui Chiliman dacă mai rămâne în PNL după congres (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax foto)

Antonescu a fost întrebat dacă la nivelul conducerii PNL s-a discutat despre situaţia lui Andrei Chiliman, liderul PNL reiterând faptul că nu a susţinut ideea excluderii acestuia.

"Una ca asta, adică grozăviile pe care domnul Chiliman le-a spus despre mine în fruntea PNL, nenorocirile de necuprins pe care eu le provoc acestui partid, nu pot fi rezolvate aşa, printr-o sancţiune administrativă. Facem un congres, să discutăm acolo. Nu e loc de împăcare, pentru că aici nu e vorba de doi oameni care s-au certat, s-au uitat urât unul la altul într-o dimineaţă, sau în fine, erau prost dispuşi. Aici este vorba despre următorul lucru: dacă eu, aşa cum domnul Chiliman m-a descris din punct de vedere politic, cu toate acuzaţiile pe care domnia sa le-a formulat, mai candidez la conducerea partidului şi mai sunt ales, e o problemă de demnitate pentru domnul Chiliman dacă doreşte să mai stea într-un partid condus de un om aşa cum l-a descris domnia sa", a susţinut Antonescu.

Preşedintele PNL a mai afirmat că el nu ar putea să rămână într-un partid despre care ar fi făcut afirmaţii precum cele ale edilului Sectorului 1.

"Nu sunt divergenţe de păreri, astea sunt lucruri îngrozitoare. Nu poţi să stai într-un partid condus de un om şi o linie, dacă aşa o consideri", a mai spus Antonescu.

Primarul PNL al Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat, luni, că este "fals" faptul că ar face tot posibilul să iasă din PNL sau să fie dat afară, precizând că nu crede că va fi exclus din PNL, partid în care "e loc pentru toată lumea".

Edilul a fost întrebat cum vede perspectiva congresului PNL de la finalul lunii februarie, unde preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut că va trebui să se clarifice conflictul dintre cei doi.

"Nu eu am fost cel care am spus că nu este loc şi de Chiliman şi de mine în partid, ci a spus-o domnul Antonescu. Eu cred că într-un partid ca PNL e loc pentru toată lumea. Nu numai pentru dânsul şi pentru mine, dar şi pentru prietenii mai noi pe care i-a adus în partid şi i-a pus pe liste. Eu vă spun sincer că nu i-aş fi adus să îi pun pe liste, aşa că eu nu cred că voi fi dat afară din partid şi că îmi voi continua activitatea în PNL", a mai susţinut primarul PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici