Antonescu, fost preşedinte PNL, critic la adresa lui Iohannis: Nu era momentul să dedice minute lui Dragnea/ Ce spune despre câştigarea a încă unui mandat de preşedinte

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat, duminică la TVR 1, că „nu s-a simţit bine” atunci când Klaus Iohannis a dedicat câteva minute ca să îl atace pe Liviu Dragnea, în discursul în Parlament cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri, precizând că nu era momentul potrivit.

4061 afișări
Imaginea articolului Antonescu, fost preşedinte PNL, critic la adresa lui Iohannis: Nu era momentul să dedice minute lui Dragnea/ Ce spune despre câştigarea a încă unui mandat de preşedinte

Antonescu, fost preşedinte PNL, critic la adresa lui Iohannis: Nu era momentul să dedice minute lui Dragnea/ Ce spune despre câştigarea a încă unui mandat de preşedinte

Întrebat, duminică la TVR 1, dacă a fost un moment în care nu s-a simţit bine în legătură cu acţiunile preşedintelui Klaus Iohannis, Crin Antonescu a răspuns: „A fost un moment în care nu m-am simţit bine, de exemplu, ca să nu credeţi că evit, când, cu ocazia celebrării Centenarului în Parlament, Preşedintele României, la 100 de ani, deci omul care avea şansa, ca la 100 de ani de la constituirea României Mari, să vorbească cinci-zece minute, să dedice câteva minute lui Liviu Dragnea sau cine a mai fost pomenit acolo. Nu era momentul. Nu m-am simţit eu bine. Preşedintele a decis, că de aceea e preşedinte. O fi bine, o fi rău. Eu spun când m-am simţit foarte bine, când nu m-am simţit foarte bine”.

În şedinţa solemnă a Parlamentului, şeful statului a făcut apel la clasa politică să revină asupra unor legi care nu au nici susţinerea oamenilor şi nici nu corespund standardelor europene de drept.„Nu puneţi în joc tot efortul şi sacrificiile românilor pentru care sunt atât de respectaţi în Uniunea Europeană, nu faceţi rău societăţii româneşti mergând mai departe cu legi ale justiţiei şi cu modificări ale codurilor penale care sunt incongruente cu o democraţie veritabilă”, au fost singurele referiri ale şefului statului la parlamentari, fără să nominalizeze pe cineva sau să facă trimitere la vreun partid.

În interviul acordat duminică la TVR, Antonescu a spus că s-a simţit bine atunci când Klaus Iohannis a vorbit în Parlamentul European şi a transmis că România îşi va rezolva pe plan intern divergenţele.

”Eu nu sunt nici în poziţia de a evalua activitatea preşedintelui, nici de a o lăuda. Nu sunt nici un lăudător al preşedintelui, nici un critic al preşedintelui. Au fost momente în care m-am simţit bine. Vă dau ultimul. M-am simţit bine atunci când foarte recent, în toiul unui scandal internaţional european, Klaus Iohannis a spus la Bruxelles - avem nişte probleme în România, dar suntem capabili să le rezolvăm, România este un stat democratic şi problemele noastre ni le vom rezolva noi. Acela a fost un moment în care m-am simţit bine”, a completat Antonescu.

Chestionat dacă îl vede pe Klaus Iohannis câştigând un al doilea mandat prezidenţial, Crin Antonescu a replicat: „Eu nu sunt nici analist, nici profet. Cred că aşa cum se văd lucrurile acum, cred că nu există în acest moment o variantă, nu cu mai multe şanse, ci mai bună. Deşi, încă o dată, nu sunt un om încântat de cum a decurs tot mandatul domnului Klaus Iohannis. Cred însă că în acest moment, este varianta cea mai sigură şi care lasă mai multe posibilităţi deschise pentru România în anii următori”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici