Antonescu, înainte de şedinţa USL: PNL nu are alte solicitări, putem ajunge la o înţelegere şi astăzi

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, marţi, înaintea reuniunii USL, că reprezentanţii PNL nu au alte solicitări decât cele anunţate până acum, precizând că, din punctul său de vedere, se va putea ajunge la un consens, existând posibilitatea convocării plenului Parlamentului miercuri sau luni.

216 afișări
Imaginea articolului Antonescu, înainte de şedinţa USL: PNL nu are alte solicitări, putem ajunge la o înţelegere şi astăzi

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Iordache/ Mediafax Foto)

Preşedintele PNL a precizat că atribuţiile de coordonare ale vicepremierului propus, Klaus Iohannis, vor viza în principiu ministerele economice.

Antonescu a precizat că inclusiv negocierile cu FMI este posibil să fie purtate şi de vicepremierul propus de PNL, Klaus Iohannis.

El a fost întrebat dacă din punctul său de vedere există lucruri asupra cărora este posibil să nu se ajungă la un acord în cursul zilei de marţi.

"Nu, ştiţi că dorinţa mea de a fi împăciuitor este aproape proverbială şi, ca atare, am şi un optimism în această privinţă", a răspuns liderul PNL.

Antonescu a precizat că a avut o discuţie cu liderii grupurilor pentru a avertiza parlamentarii în legătură cu probabilitatea ca miercuri sau luni să aibă loc o şedinţă de plen reunit a Parlamentului.

El a fost întrebat de ce ar aştepta liderii USL până luni pentru a da votul pe noua structură a Guvernului.

"E o ipoteză, dacă nu se încheie...Este o discuţie care nu e, din punctul meu de vedere, foarte complicată, dar nu particip singur la aceste discuţii. Poate apar nişte subiecte. Sunt două posibilităţi şi probabil liderii grupurilor parlamentare au vrut să le acopere pe amândouă. Deocamdată nu e nimic decis, poate să fie (plenul reunit al Parlamentului, n.r.) şi mâine", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a menţionat că PNL nu va avea alte solicitări în cadrul reuniunii USL în afara celor anunţate public.

El a respins ideea rediscutării principiului parităţii sau a unui schimb de ministere la şedinţa USL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici