Antonescu: Întâlnirea Opoziţiei e cerută de Voiculescu, e un schimb de păreri, nu decidem nimic

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că va participa la întâlnirea cu liderii PSD şi PC, de la Parlament, menţionând că această discuţie a fost solicitată de Dan Voiculescu şi va fi probabil un schimb de păreri şi nu o întâlnire în care să se negocieze şi să se ia decizii.

18 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Întâlnirea Opoziţiei e cerută de Voiculescu, e un schimb de păreri, nu decidem nimic

Antonescu: Întâlnirea Opoziţiei e cerută de Voiculescu, e un schimb de păreri, nu decidem nimic (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat cu ce mandat se duce la întâlnirea cu opoziţia, Antonescu a menţionat că, în opinia sa, discuţia dintre liderii opoziţiei este "un schimb de vedere asupra situaţiei actuale şi de perspectivă şi unghiul opoziţiei faţă de actuala putere".

"Este vorba despre o întâlnire pe care a propus-o preşedintele PC, domnul Dan Voiculescu, şi e o întâlnire la care nu discutăm, negociem, decidem nişte lucruri importante. Nu este nevoie de niciun mandat, pur şi simplu, probabil este un schimb de vedere asupra situaţiei actuale şi de perspectivă şi unghiul opoziţiei pentru că, oricât am fi de diferiţi, suntem în acest moment în Opoziţie faţă de puterea actuală, care îşi face de cap, după cum bine ştiţi", a spus, la finalul şedinţei BPC, Crin Antonescu.

El a adăugat, referitor la o eventuală guvernare a partidelor din opoziţie, că nu se duce la această discuţie ca să convingă pe cineva în legătură cu o astfel de variantă, ci îşi va spune punctul de vedere.

"Eu îmi voi spune încă o dată punctul de vedere. Eu nu am nici datoria, nici dorinţa de a convinge pe cineva, nu e datoria mea. Datoria mea e să reprezint partidul, oamenii care ne-au dat încrederea şi de a căuta bineînţeles pentru întreaga Românie formule într-o situaţie foarte dificilă. În rest, fiecare are dreptul la opţiunea sa şi fiecare reprezintă cum crede mai bine propriul elecorat", a mai spus Antonescu.

Întrebat unde se întâlnesc, Antonescu a răspuns: "La Parlament, unde să ne întâlnim?".

În privinţa poziţiei sale faţă de moţiunea de cenzură, care să nu fie votată dacă nu se stabileşte ce se va întâmpla în cazul adoptării unui asemenea demers, preşedintele PNL a menţionat că aceasta e poziţia sa personală.

"Nu am luat o decizie în acest sens la partid. Vom decide la momentul respectiv acest lucru. Eu cred că da, o moţiune de cenzură este un act cât se poate de serios. Când noi am iniţiat sau am susţinut o moţiune de cenzură, am avut întotdeauna o astfel de abordare, trebuie să ştiu a doua zi care este alternativa pe care o ofer. Nu dau jos Guvernul doar din dorinţa de a nu-l vedea pe Emil Boc în fiecare zi - dorinţă în sine legitimă - dar, pentru a oferi acestei ţări un guvern mai normal, mai competent şi, în orice caz, mai cinstit, mai corect. Vom lua această decizie în momentul în care vom fi puşi în faţa situaţiei", a spus liderul PNL.

El a ţinut să reitereze "campania pe care în această vară PNL a făcut-o şi o face în Bucureşti, privitoare la comunicarea proiectelor, măsurilor sale, mai cu seamă în domeniul economic".

"Pentru că se repetă obsesiv aproape, şi de către partizanii grupării Băsescu-Udrea-Boc şi de către alţi comentatori care s-au obişnuit să vorbească fără să se gândească foarte mult, PNL are soluţii, a propus soluţii, nu doar Guvernului, Parlamentului, unele au fost şi adoptate în comisiile parlamentare, dar le propune opiniei publice, face un schimb de idei, propuneri, o comunicare în acest sens cu opinia publică", a adăugat Crin Antonescu.

Pe de altă parte, Antonescu a declarat că până în acest moment liberalii au primit "un răspuns masiv favorabil ca interes pentru această problematică şi, în mare măsură, ca susţinere a ideilor propuse".

"Vreau să precizez că PSD care are propria sa acţiune legată de opinia publică, în sensul de a strânge semnături pentru o moţiune de cenzură - un act un pic de imagine, pentru că pesediştii au la nivelul Parlamentului semnăturile cu care pot să înainteze o moţiune de cenzură, nu le trebuie şi sprijinul popular pentru asta, dar e forma lor de a comunica, şi-au cam pus mesele pe lângă corturile noastre. Şi, sigur, strada e a tuturor, dar aş vrea să precizez foarte clar că acţiunile sunt perfect paralele şi demersurile sunt perfect distincte. Răspunsul favorabil arată că propunerile PNL sunt în mod clar susţinute masiv, de departe, în acest moment, prima opţiune a alegătorilor din Bucureşti ca şi în marile oraşe", a conchis Crin Antonescu.

Potrivit unor surse liberale, la întâlnirea cu PSD şi PC vor participa din partea PNL, preşedintele formaţiunii Crin Antonescu, secretarul general Radu Stroe şi vicepreşedintele Relu Fenechiu.

Liderul PSD Victor Ponta a anunţat, luni, că a primit mandat din partea BPN pentru a se întâlni cu preşedinţii PNL şi PC, Crin Antonescu şi, respectiv, Daniel Constantin, şi a discuta despre sesiunea extraordinară, pe de o parte, şi acţiunea comună a opoziţiei la nivel local, pe de altă parte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici