Antonescu îşi lansează blogul pentru alegerile prezidenţiale

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, scrie, pe blogul personal, a cărui lansare are loc, joi, la Şcoala de vară a TNL, că nu doreşte să ajungă preşedinte prin manipulare şi fraudă, apreciind că oamenii îl vor vota dacă vor crede modelul pe care îl propune şi dacă soluţiile sale sunt convingătoare.

19 afișări
Imaginea articolului Antonescu îşi lansează blogul pentru alegerile prezidenţiale

Antonescu îşi lansează blogul pentru alegerile prezidenţiale

Conform programului Şcolii de vară a TNL, Antonescu îşi va lansa, joi seară, blogul personal, care a devenit activ la adresa crinantonescu.ro/blog.html.

"Mulţi dintre voi veţi considera, poate, că îmi deschid acest blog doar din raţiuni de campanie electorală. Acum câteva luni, am făcut greşeala să spun, într-o declaraţie publică, că nu citesc bloguri şi nu cred foarte mult în spaţiul virtual. Între timp, sper că am devenit mai deşept! Mi-am dat seama că dincolo de adunări de partid - care tind să devină plicticoase inclusiv pentru mine, de discursuri şi tot felul de reuniuni scorţoase, mediul online e o formă mai directă şi rapidă de comunicare cu o generaţie pentru care Internetul este o componentă a vieţii cotidiene", scrie Antonescu, în prima postare.

El a mai spus că este la început de drum în lumea bloggerilor şi a menţionat că este dispus să înveţe de la echipa sa paşii necesari pentru a descoperi universul comunicării online.

"Am început să folosesc comunităţile virtuale, astfel încât să cunosc cât mai mulţi oameni şi ei, la rândul lor, să mă cunoască. Am deschis acest blog pentru a discuta, pentru a schimba idei şi pentru a ne împărtăşi speranţe comune. Programul meu, propunerile mele şi echipa mea le găsiţi pe site-urile oficiale. Aici, eu vreau pur si simplu să vorbim. Într-un mod civilizat, deschis şi liber", a mai spus Crin Antonescu.

Liderul PNL a ţinut să posteze şi o precizare privind blogroll-ul, menţionând că ar fi o problemă ordinea în care va adăuga, pe lângă colegii de partid cu blog, alţi politicieni şi jurnalişti.

"De pildă, i-aş putea adăuga pe Adrian Năstase şi Ion Iliescu, pentru că înteleg că sunt bloggeri cu state vechi. Dar ce mă fac cu Mircea Geoana?! Noroc că Traian Basescu nu are blog! La ziarişti, e şi mai complicat. Dacă îl adaug pe Victor Ciutacu, cu care sunt prieten, s-ar putea supăra alţii. Până la urmă, indiferent de alegerea mea, tot am să supăr pe cineva. Dar pot să trăiesc cu asta. Aşa-i în politică!", a apreciat Antonescu în a doua postare.

În ultima postare de joi, Crin Antonescu propune o altfel de campanie, sinceră şi simplă, susţinând că Traian Băsescu şi Mircea Geoană "nu ratează" de o jumătate de an încoace niciun hram, nicio sărbătoare religioasă, nicio mare adunare populară.

"Nu mă interesează cravata, pozele sau participarea la bâlciuri. Nu vreau să inventez metode prin care să dau iluzia oamenilor că am făcut o campanie electorală ieftină. Nu vreau să minţim oamenii că putem să conducem această ţară într-o direcţie bună fără să-i implicăm decât în ziua votului. Nu vreau sondaje falsificate pentru a-i manipula pe finanţatori. Nu vreau lovituri sub centură pentru ca să-l fac să sufere pe adversarul meu. (...) Eu nu vreau să ajung preşedinte prin manipulare şi fraudă. Nu cred că lumea mă va vota pentru ce scriu în pliante şi afişe. Lumea mă va vota dacă va crede modelul pe care îl propun. Şi mă va vota dacă soluţiile mele sunt convingătoare", mai scrie Antonescu pe blog.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici