Antonescu, lui Baconschi: Cel mai penibil carierist, cel mai slugarnic slugoi

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a spus, luni, în Senat, la moţiunea simplă a opoziţiei pe politică externă, ministrului Teodor Baconschi, că este cel mai "penibil carierist" şi cel mai "slugarnic slugoi".

681 afișări
Imaginea articolului Antonescu, lui Baconschi: Cel mai penibil carierist, cel mai slugarnic slugoi

Antonescu, lui Baconschi: Cel mai penibil carierist, cel mai slugarnic slugoi (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Antonescu a acuzat "tonul ultrapartizan" folosit de Baconschi în intervenţia din timpul debzaterii moţiunii simple "Politica externă este a României, nu a PDL".

El i-a spus ministrului, ironic, că este unul dintre exponenţii "noului val" în politică şi de aceea îl priveşte "cu speranţă", mai ales că acesta are "ceva deosebit".

"Dacă domnul Traian Băsescu ne spune că treaba merge bine, este evident că minte, fie că plânge, fie că râde în hohote. Dacă domnul Emil Boc ne spune că treaba este bună, se vede că îl roade ceva. Dumneavoastră, în schimb, nu aveţi nicio problemă, sunteţi imaginea liniştii, stabilităţii, a succesului nostru", a afirmat Antonescu, ironic.

Senatorul PNL l-a acuzat pe Baconschi de partizanat şi carierism.

"Vă spun cu tristeţe, pentru CV-ul dumneavoastră şi pentru numele dumneavoastră de familie, că astăzi ne întristaţi, pentru că sunteţi printre cei mai penibili carierişti şi cei mai slugarnici slugoi decât cei pe care îi înjurăm de douăzeci de ani de zile", a încheiat Antonescu.

Senatorii s-au întrunit, luni, pentru a dezbate moţiunea simplă cu tema "Politica externă este a României, nu a PDL", semnată de un număr de 53 de senatori PSD, PNL şi PC.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a precizat că la şedinţă şi-au anunţat prezenţa a 99 de senatori.

Geoană a menţionat că, în cazul acestei moţiuni, a fost îndeplinită, aşa cum prevede Regulamentul Senatului, o procedură specială, care presupune avizarea de către Comisia pentru politică externă şi informarea Ministerului de Externe.

La dezbaterile din Senat participă ministrul de Externe, Teodor Baconschi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici