Antonescu: Neatenţia liberalilor la moţiunea simplă ar putea fi foarte costisitoare în alt caz

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că neatenţia deputaţilor liberali care au votat în favoarea moţiunii simple depuse de PDL pe tema Oltchim este regretabilă, el apreciind că, în alt caz, ar putea fi costisitoare.

221 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Neatenţia liberalilor la moţiunea simplă ar putea fi foarte costisitoare în alt caz

Antonescu: Neatenţia liberalilor la moţiunea simplă ar putea fi foarte costisitoare în alt caz (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Moţiunea simplă - incidentul care înţeleg că s-a petrecut în Cameră - a fost explicat de unii dintre colegii mei prin neatenţie, neatenţie care este regretabilă şi sigur că într-un alt caz ar putea fi şi foarte costisitoare", a spus Antonescu.

El a precizat că nu se pune însă problema, aşa cum a văzut că o pot pune unii, că acest vot al liberalilor este "un soi de lucrare subterană" îndreptată în mod "caraghios" împotriva Guvernului Ponta.

"Păi cum să fie? Ci număra cineva că erau 16 liberali şi numai 3 pesedişti. Păi miniştrii puşi în discuţie de moţiunea care era simplă, nu de cenzură, erau liberali. Pur şi simplu a fost o eroare, e regretabil", a spus Antonescu.

El a precizat, răspunzând unei întrebări, că nu a existat în niciun fel vreo discuţie legată de Victor Paul Dobre sau de sancţionarea acestuia pe tema votului liberalilor în favoarea moţiunii simple.

Moţiunea simplă pe tema Oltchim a fost votată, marţi, favorabil, şi de 16 deputaţi PNL, 3 ai PSD şi unul al Minorităţilor Naţionale, celelalte 58 de voturi "pentru" aparţinând opoziţiei.

De asemenea, un reprezentant al PDL, George Ionescu, a votat împotriva moţiunii.

Liberalii care au votat moţiunea Oltchim sunt Marin Anton, Vasile Berci, Anton Doboș, Traian Dobrinescu, Stelian Nechita Dolha, Graţiela Gavrilescu, Dumitru Verginel Gireadă, Virgil Guran, Nicu Marcu, Viorica Marcu, Daniel Iane, Alexandri Nicolae, Ancuţa Pocora, Raluca Surdu, Vasile Varga şi Hubert Thuma.

Potrivit unor surse parlamentare, liberalii care au votat în favoarea moţiunii au făcut acest lucru din greşeală. Liderul grupului PNL, Dan-Radu Ruşanu, nu a fost prezent, iar Victor Paul Dobre, care l-a înlocuit, le-a indicat eronat liberalilor cum să voteze la moţiune, au relatat sursele. 16 dintre deputaţii liberali prezenţi au urmat indicaţia greşită a lui Dobre şi au votat, astfel, în favoarea moţiunii.

De la PSD, moţiunea Oltchim a fost votată de Mădălin Voicu, Anghel Stanciu şi Marius Manolache.

Deputatul Grupului Minorităţilor Slavomir Gvozdenovici a votat în favoarea moţiunii.

Deputaţii UDMR prezenţi s-au abţinut de la vot.

Camera Deputaţilor a respins, marţi, moţiunea simplă iniţiată de PDL pe tema Oltchim, intitulată "Guvernul Ponta - fabrică de şomeri", fiind înregistrate 78 de voturi "pentru", 189 "împotrivă" şi 18 abţineri. Iniţiatorii moţiunii cereau demisia miniştrilor Varujan Vosganian şi Daniel Chiţoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici