Antonescu: Nu aş susţine candidatura lui Isărescu la Preşedinţia României

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică, la ProTv, în emisiunea "După 20 de ani", că nu ar susţine candidatura guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, la Preşedinţia României, el transmiţându-i acestuia să nu mai facă afirmaţii generale, "de neatacat din Patagonia până în Suedia".

23 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nu aş susţine candidatura lui Isărescu la Preşedinţia României

Antonescu: Nu aş susţine candidatura lui Isărescu la Preşedinţia României (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Solicitat să comenteze afirmaţiile recente ale guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, referitoare la insuficienţa intenţiilor bune, la capcana populismului din discursul public şi la drumul spre iad, Antonescu a opinat că acestea au o "generalitate strivitoare".

"Afirmaţiile ex catedră ale guvernatorului sunt greu de comentat sau de infirmat. Au o generalitate strivitoare", a spus Antonescu la Pro TV, care a adăugat că spusele lui Isărescu privind creşterea tendinţei de a promite mai mult din cauza apropierii alegerilor reprezintă "un adevăr general" la care subscrie.

Întrebat textual dacă ar susţine candidatura lui Isărescu la funcţia supremă în stat, preşedintele liberal a dat un răspuns negativ, dar nu a detaliat.

Antonescu a spus, însă, că intenţiile bune de care vorbea guvernatorul sunt absolut necesare, el opinând că, din păcate, acestea nu există la nivelul guvernării din România.

"Dacă ar dori să spună ceva de România, nu o afirmaţie generală de neatacat din Patagonia până în Suedeia, ar spune că România trebuie condusă de oameni politici cu bune intenţii, cu forţa de a le impune partidelor şi guvernelor pe care le conduc aceste bune intenţii", a subliniat Antonescu.

El a arătat, de asemenea, că ar fi cazul ca guvernatorul să spună ceva valabil despre România "acum şi aici".

"Ar fi cazul dacă vrea să ne spună ceva valabil acum şi aici şi anume că în România, indiferent ce impzitare facem şi de la cine împrumutăm, trebuie să se termine cu hoţia organizată din fruntea statului până jos, cu politizarea administraţiei, care a atins cote paroxistice. Trebuie să spună începând cu guvernul în funcţie şi continuând cu guverne viitoare", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici