Antonescu: Nu avem niciun fel de tratative şi nu suntem preocupaţi de construirea de noi alianţe

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că formaţiunea pe care o conduce nu are "niciun fel de tratative în curs" şi nu este preocupată de construirea de noi alianţe, ci de faptul ca dreapta să fie cât mai puternică, însă "această discuţie trebuie să pornească pe idei, pe proiecte".

207 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nu avem niciun fel de tratative şi nu suntem preocupaţi de construirea de noi alianţe

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Nu acord aşa uşor certificatul de dreapta oricărui partid care revendică această chestiune. Nu avem niciun fel de tratative în curs şi nici nu avem această intenţie. PNL a asumat foarte explicit rolul de pivot al dreptei, că este de 24, 25 de ani aproape un partid consacrat, recunoscut şi indiscutabil de dreapta prin program, prin tradiţie prin tot ce doriţi. În al doilea rând, pentru că este, dintre toate formaţiunile care se revendică a fi de dreapta, indiscutabil, cea mai puternică şi sperăm că aceste alegeri vor confirma acest lucru. Nu suntem în niciun fel preocupaţi de noi tratative, de construirea de noi alianţe, de negocieri, noi suntem preocupaţi ca dreapta să fie cât mai puternică, dar cred că această discuţie trebuie să pornească pe idei, pe proiecte", a declarat Crin Antonescu, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa.

El a precizat că nu a avut nicio ezitare în a accepta ca Partidul Popular să fuzioneze cu PNL deoarece această formaţiune politică este una "cu elemente clare de dreapta".

"Cei de la Partidul Popular, un partid mic, dar foarte bine fixat ca segment social, un partid de fermieri, de agricultori, au fără îndoială elemente clare de dreapta şi nu am avut niciun fel de dubiu, niciun fel de ezitare. Am spus că este un prim pas în speranţa că se vor mai întâmpla asemenea lucruri, afirmaţia că uşa e deschisă", a precizat Crin Antonescu.

Acelaşi mesaj a fost transmis de Crin Antonescu liberalilor din judeţul Constanţa şi la mitingului desfăşurat în Sala Sporturilor, unde a afirmat că PNL nu are vreo înţelegere cu Traian Băsescu, iar acum se luptă cu cei care vor să întoarcă România în 2004.

"Nu vom sta să negociem alte coaliţii cu cei împotriva cărora am făcut USL-ul. PNL nu are niciun fel de înţelegere sau de complicitate cu Traian Băsescu sau cu altcineva pentru că noi am dat jos de la Putere regimul Băsescu şi guvernarea PDL, pentru că noi am pus capăt atotputerniciei lui Traian Băsescu în România, pentru că noi suntem singurii care între 2008-2012 în fiecare zi, în fiecare oră, am fost în opoziţie şi nu am făcut vreun compromis cu Traian Băsescu. Noi suntem alternativa şi ne batem cu cei care vor să întoarcă România în 2004, cu cei care vor ca România să fie roşie de sus până jos. România nu mai poate fi ţinută în întunericul baronilor, în România nu va exista niciodată o Republică Mazăre sau o Republică Dragnea, pentru că România e o ţară liberă a românilor liberi", a afirmat Antonescu, la mitingul electoral.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici