Partidul Popular al lui Costel Caraş fuzionează prin absorbţie cu PNL. Caraş: Partidul Popular aduce PNL un potenţial de un milion de voturi şi 30-40.000 de noi membri

Partidul Popular condus de fermierul Costel Caraş a fuzionat vineri prin absorbţie cu PNL, urmând să obţină o funcţie de vicepreşedinte al formaţiunii liberale şi să se ocupe de domeniul agricol al programului PNL.

703 afișări
Imaginea articolului Partidul Popular al lui Costel Caraş fuzionează prin absorbţie cu PNL. Caraş: Partidul Popular aduce PNL un potenţial de un milion de voturi şi 30-40.000 de noi membri

Costel Caraş (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Preşedintele Partidului Popular, Costel Caraş, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută în comun cu liderul liberal Crin Antonescu, că formaţiunea sa aduce PNL, în urma fuziunii, un potenţial de peste un milion de voturi, precum şi 30-40.000 de noi membri în următoarele zile.

Întrebat ce potenţial de vot aduce Partidul Popular în perspectiva alegerilor prezidenţiale, Caraş a răspuns: "Dacă fermierii vor înţelege foarte clar ce noi sunem azi în programul pe care îl va prezenta domnul Iohannis şi dacă vor înţelege ce dorinţă puternică avem ca PNL să ne reprezinte şi să reuşim prin noi înşine să punem agrucultura acolo unde îi e locul, potenţialul este de peste un milion de voturi, după ce calcule am făcut noi".

El a menţionat că, în ceea ce priveşte aportul de membri, conform protocolului de fuziune, circa 30-40.000 de membri vor trece la PNL în următoarea lună.

Caraş, care în urma fuziunii cu PNL a devenit vicepreşedinte liberal la nivel naţional, a precizat că a obţinut şi alte 41 de funcţii de vicepreşedinte la nivel judeţean.

"Am decis că aceste funcţii nu vor fi ocupate prin numire de la Bucureşti, ci fermierii vor face alegeri la nivel de judeţean, se vor întâlni în fiecare comună, vor fi delegaţi, vor merge la judeţ şi împreună vom decide care e cel mai bun agricultor capabil să ne reprezinte la nivel judeţean", a spus Caraş.

El a mai arătat că prin această unire a forţelor de dreapta se va genera un guvern care, prin programul pe care îl va avea, va reuşi să dea o dezvoltare puternică agriculturii.

La rândul său, Crin Antonescu a precizat că vineri, la reuniunea Delegaţiei Permanente a PNL, a fost votată fuziunea prin absorbţie cu Partidului Popular.

"Partidul Popular e un partid de dreapta, al cărui program e concentrat în special în zona agricolă, zootehnică, e un partid de fermieri, care vine nu numai să întărească rândurile noastre, ci şi această preocupare a PNL pentru ca zona agricolă de dezvoltare a României să capete cu adevărat prioritate", a spus Antonescu.

El a arătat că această fuziune reprezintă un prim pas de regrupare a forţelor de dreapta mai mici sau mai mari.

După fuziunea cu PNL, care urmează a fi decisă în cadrul Delegaţiei Permanente de vineri, Caraş ar urma să obţină o funcţie de vicepreşedinte al partidului.

Conform Registrului partidelor politice, Costel Caraş conduce Partidul Popular din august 2012, formaţiunea fiind înfiinţată în 2004. La cele mai recente alegeri parlamentare, din decembrie 2012, Partidul Popular a obţinut doar aproximativ 20.000 de voturi.

Costel Caraş este preşedintele Sindicatului Crescătorilor de Taurine şi s-a remarcat în scandalul laptelui contaminat cu aflatoxină din 2013, când a vărsat mii de litri de lapte pe un câmp, în semn de protest faţă de modul în care Guvernul a gestionat acest subiect.

Înaintea înfiinţării Partidului Mişcarea Populară, presa a relatat că o serie de parlamentari PDL, între care Elena Udrea şi Eugen Tomac, dar şi membrii Forţei Civice şi cei ai Fundaţiei Mişcarea Populară ar urma să se înscrie în Partidul Popular.

Pe de altă parte, au fost vehiculate informaţii potrivit cărora PNL ar analiza o afiliere la PPE. Până acum, această soluţie a fost infirmată public de liderii PNL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici