Antonescu: Nu e cazul unui scandal în PNL legat de Tăriceanu. Nu mă simt ameninţat

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut, luni, că nu are loc un scandal în partid ca urmare a unor afirmaţii ale lui Călin Popescu Tăriceanu, menţionând totodată cu nu se simte ameninţat de fostul lider al PNL.

662 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nu e cazul unui scandal în PNL legat de Tăriceanu. Nu mă simt ameninţat

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat dacă în contextul ultimelor afirmaţii ale fostului premier Călin Popescu Tăriceanu porneşte un scandal în partid.

Preşedintele PNL a infirmat acest lucru, precizând în urma unei noi întrebări că nu se simte ameninţat de către fostul premier.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că fostul lider PNL Călin Popescu Tăriceanu este manipulat pe tema poziţiei USL faţă de UE, el adăugând că este greu să primeşti sfaturi de la cineva care a anunţat, ca premier, fără consultări, că România nu-şi va respecta unele angajamente.

Liderul PNL a mai afirmat despre fostul premier că a preluat una dintre temele promovate în mod mincinos de către Adriean Videanu şi Traian Băsescu.

"Reia teza cât se poate de neadevărată, cât se poate de parşivă, cum că cineva în România – că mă viza pe mine, că-l viza pe Ponta, nu ştiu pe cine viza în orice caz din Guvernul USL - ar fi făcut declaraţii împotriva UE, împotriva occidentului, împotriva unor valori şi orientări ale politicii externe româneşti. Asta e una dintre cele mai mari minciuni pe care mincinoşi profesionişti de la Băsescu la Videanu le-a spus în ultimi ani de zile, şi anume că USL, că eu, că Victor Ponta, am fi anti-occidentali", susţinut Antonescu.

Pe de altă parte, preşedintele PNL a precizat că îi este greu să primească sfaturi de la Călin Popescu Tăriceanu în ceea ce priveşte politica externă.

"Este greu să primeşti sfaturi în materie de atitudine diplomatică şi de politică externă de la cineva care în calitate de prim-ministru într-o dimineaţă a anunţat că se retrage dintr-un angajament în politico militar al României din Irak, fără a-şi preveni sau informa măcar aliaţii", a mai declarat liderul PNL.

Crin Antonescu a mai declarat, joi seară, că în situaţia în care Călin Popescu Tăriceanu va fi desemnat premier de către preşedintele Traian Băsescu, în locul lui Victor Ponta, dacă USL are majoritate, atunci liberalul va fi exlcus din partid, iar şeful statului va fi suspendat.

Întrebat, la Realitatea TV, ce se va întâmpla în situaţia în care preşedintele Traian Băsescu îl va desemna premier pe Călin Popescu Tăriceanu, inclusiv în situaţia în care USL obţine majoritatea mandatelor din Parlament, Antonescu a răspuns: "Călin Popescu Tăriceanu nu va primi acest mandat (...) Dacă primeşte acest mandat Călin Popescu Tăriceanu se întâmplă două lucruri: Traian Băsescu este suspendat şi Călin Popescu Tăriceanu este exclus", a răspuns Antonescu, precizând însă că fostul premier a infirmat în mod public faptul că şi-ar dori această poziţie.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a susţinut, marţi, în plenul celor două Camere ale Parlamentului, că atitudinile de "ţâfnă şi arţag" faţă de liderii UE nu vor face decât ca România să ajungă în postura de ţară "izolată, marginalizată şi frustrată".

"Cred că declaraţiile total neinspirate la adresa Uniuni Europene, a instituţiilor europene, a unor lideri europeni, au fost o greşeală care riscă să ne pună într-o postură de ţară izolată, marginalizată şi frustrată, de ţară care nu a înţeles mecanismele europene, n-a înţeles practicile şi conduita europeană. O poziţie puternică în acest domeniu se construieşte foarte greu, se construieşte în timp şi se construieşte cu eforturi şi nu cu eforturi de orice fel, eforturi mari, care presupun să nu existe în această atitudine nici ţâfnă, nici arţag, dar mai degrabă diplomaţie, conexiuni în lumea occidentală cu prieteni şi aliaţi puternici, cu prieteni şi aliaţi puternici statornici, demersurile să fie făcute cu calm, cu răbdare", a spus Tăriceanu.

Liderul deputaţilor PNL a precizat că, "dacă vrem ca Europa să ne respecte, trebuie mai întâi să ne respectăm pe noi".

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici