Antonescu: Nu-mi asum programul economic promovat de Patriciu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că nu îşi asumă programul economic promovat în ultima perioadă de Dinu Patriciu, precizând că rolul acestuia în campania sa electorală a fost "unul foarte mult supralicitat de presă".

16 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nu-mi asum programul economic promovat de Patriciu

Antonescu: Nu-mi asum programul economic promovat de Patriciu (Imagine: Ovidiu Dumitru/Mediafax Foto)

Antonescu a recunoscut că în programul său politic există unele idei care sunt "compatibile" cu cele ale lui Dinu Patriciu, spunând că acest lucru este normal în condiţiile în care amândoi sunt liberali.

"Nu îmi asum programul domnului Patriciu şi nici nu cred că este vorba despre un program. Sunt nişte idei ale unui om de afaceri de anvergură care este normal să vorbească, să scrie despre situaţia de criză", a spus Antonescu.

Candidatul liberal la Preşedinţie a adăugat că rolul lui Dinu Patriciu în campania sa electorală a fost" mult supralicitat de presă".

"Rolul domnului Patriciu în campania mea electorală este unul foarte mult supralicitat de presă. Nu am niciun fel de susţinere din partea domnului Patriciu dincolo de ceea ce înseamnă susţinerea minimală, oricum transparentă, pe care şi alţi membri ai partidului au făcut-o, iar rolul domnului Patriciu după ce eu eventual devin preşedinte va fi acela de a-şi continua, în condiţii legale şi sper cu succes, ceea ce le doresc tuturor oamenilor de afaceri, activitatea economică, de business", a afirmat Antonescu.

Întrebat dacă într-un viitor guvern liberal va exista o funcţie pentru Dinu Patriciu, Crin Antonescu a infirmat acest lucru, spunând că "există oameni care fac treabă bună acolo unde sunt şi nu are rost să-i luăm de acolo".

Răspunzând la o altă întrebare, Antonescu a ţinut să infirme şi zvonurile potrivit cărora Dinu Patriciu "ar urma să conducă din umbră România".

"Eu nu m-am dus să-mi depun candidatura de mână cu Dinu Patriciu, domnul Geoană s-a dus cu domnul Ion Iliescu. Pe mine nu o să scrie niciodată garantat de Dinu Patriciu, pun pariu că prin Sectorul 5 la Bucureşti s-ar putea să-l vedem pe domnul Geonană zâmbind frumuşel «garantat» de domnul Vanghelie. Nimic din acţiunile, din declaraţiile, din poziţiile mele politice nu au fost determinate de influenţa sau de interesul domnului Dinu Patriciu", a afirmat Antonescu.

El a spus că singura poziţie pe care a luat-o în apărarea lui Dinu Patriciu a fost când acesta a fost arestat ilegal şi a protestat faţă de această decizie.

Antonescu a adăugat că Patriciu crede că Mircea Geoană ar putea să fie prim-ministru, însă el exclude acest lucru.

"Domnul Patriciu crede că Mircea Geoană ar putea să fie prim-ministru şi eu vă spun că este exclus, indiferent cine va câştiga alegerile prezidenţiale, ca domnul Mircea Geoană să fie prim-ministru. Domnul Dinu Patriciu face afaceri şi eu fac politică", a conchis Crin Antonescu.

Liberalul Dinu Patriciu a declarat, sâmbătă seară, la Realitatea TV, că preşedintele PSD Mircea Geoană are un spirit liberal care se ascunde sub eticheta social-democrată, e comparabil cu Tony Blair şi în opinia sa ar fi potrivit ca prim-ministru în cazul în care Crin Antonescu ar fi preşedinte. Patriciu a spus că nu există posibilitatea ca el să fie premier, pentru că nu are cum să impună unei majorităţi programul său, care ar presupune concedieri masive în sectorul bugetar sau scăderea cotei unice la 10% şi a TVA la 15%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici