Antonescu: Personalitatea lui Thatcher rămâne definitiv legată de aspiraţia noastră către libertate

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, după ce a semnat în Cartea de condoleanţe deschisă la ambasada Marii Britanii în memoria fostului prim-ministru Margaret Thatcher, că personalitatea acesteia "rămâne definitiv legată de aspiraţia şi de accesul nostru la libertate".

171 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Personalitatea lui Thatcher rămâne definitiv legată de aspiraţia noastră către libertate

Crin Antonescu (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

Antonescu a menţionat că el avea 20 de ani şi era student în primul an atunci când Margaret Thatcher a devenit prim-ministru al Marii Britanii.

"Dincolo de formalităţile care există în asemenea momente, ceea ce-i destăinuiam şi domnului ambasador, aveam 20 de ani, eram student în primul an, atunci când Margaret Thatcher a devenit prim-ministru al Marii Britanii. Ştiu că în lumea britanică marea dispărută de astăzi a stârnit patimi, a stârnit susţinere extraordinară, contestaţie extraordinară, iată că ele nu contenesc nici acum, dar în România, pentru generaţia mea, pentru cei care speram în libertate, personalitatea fostului prim-ministru britanic, personalitatea «Doamnei de fier» rămâne definitiv legată de aspiraţia şi de accesul nostru la libertate", a precizat Crin Antonescu.

El a mai spus că există, după părerea sa, trei oameni, Margaret Thatcher, Ronald Reagan şi Papa Ioan Paul al II-lea, care au lovit fatal comunismul.

"Există trei oameni, Margaret Thatcher, Ronald Reagan şi marele Papa Ioan Paul al II-lea, care au lovit fatal comunismul şi ne-au dat şansa libertăţii. Pentru mine, aceasta rămâne contribuţia enormă, extraordinară, de neuitat a acestui mare om politic la istoria, nu doar a Regatului Unit, ci la istoria umanităţii", a adăugat Antonescu.

Crin Antonescu a precizat că a semnat în cartea de condoleanţe atât în numele Senatului, cât şi în numele său personal.

Crin Antonescu a fost întâmpinat la ambasada Marii Britanii la Bucureşti de ambasadorul Martin Harris.

Ambasada Marii Britanii la Bucureşti a anunţat, marţi, deschiderea unei Cărţi de condoleanţe în memoria fostului premier Margaret Thatcher. Cartea de condoleanţe va fi deschisă până joi.

Fostul premier britanic Margaret Thatcher a murit luni, în urma unui atac cerebral.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici