Preşedintele Băsescu a transmis condoleanţe pentru Margaret Thatcher: A fost un model pentru mine

Preşedintele Traian Băsescu a transmis luni un mesaj de condoleanţe lui David Cameron, premierul Marii Britanii, pentru încetarea din viaţă a Baronesei Margaret Thatcher, arătând că aceasta a fost şi un model pentru el personal.

1246 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu a transmis condoleanţe pentru Margaret Thatcher: A fost un model pentru mine

Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Am fost extrem de întristat la aflarea veştii despre moartea Excelenţei Sale Baroneasa Margaret Thatcher. Doresc să transmit sincerele mele condoleanţe atât dumneavoastră, cât şi familiei Thatcher la trecerea în nefiinţă a celei care a fost unul dintre cei mai admiraţi politicieni atât în ţara sa, cât şi în străinătate, o personalitate definitorie a politicii britanice postbelice", spune şeful statului în mesaj, potrivit unui comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Băsescu arată că "multe realizări au fost posibile datorită curajului şi devotamentului" fostului premier britanic "pentru apărarea valorilor şi a principiilor în care credea".

"Vă mărturisesc că doamna Margaret Thatcher a fost un model pentru mine personal. Ea a aplicat permanent principiile de drept şi de liberalism economic şi acesta este modul în care eu, ca preşedinte care a trebuit să se confrunte cu provocările unei ţări de după comunism, îmi voi aminti moştenirea thatcherism-ului", afirmă Băsescu.

El menţionează că "Margaret Thatcher va rămâne o personalitate politică centrală în Marea Britanie modernă şi în istoria modernă, iar cariera sa fructuoasă, ca unul dintre cei mai de succes premieri ai Regatului Unit, va rămâne fără îndoială în memorie cu respect şi admiraţie".

Preşedintele Băsescu adaugă în mesaj că "Lady Thatcher a fost martorul schimbărilor majore care au avut loc după prăbuşirea regimurilor comuniste din Europa şi, în acest context, a jucat un rol important în apărarea valorilor democraţiei, libertăţii şi demnităţii umane".

"Un adevărat patriot, o personalitate de marcă a istoriei recente a trecut în nefiinţă şi aş dori să transmit din nou sincere condoleanţe, în numele meu personal şi al poporului român", mai spune preşedintele în mesajul transmis la Londra.

Fostul premier britanic Margaret Thatcher a murit în urma unui atac cerebral, informează BBC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici