Antonescu: PNL îl sprijină pe candidatul PSD la Primăria Râmnicu Vâlcea

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, după întâlnirea cu liderul PSD, Victor Ponta, că formaţiunea sa îl va sprijini pe candidatul PSD la Primăria Râmnicu Vâlcea, considerând că PDL este "un partid-stat" la toate nivelurile, iar linia politică a PNL este de a se opune acestei conduite.

37 afișări
Imaginea articolului Antonescu: PNL îl sprijină pe candidatul PSD la Primăria Râmnicu Vâlcea

Antonescu: PNL îl sprijină pe candidatul PSD la Primăria Râmnicu Vâlcea (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat ce a convenit în întâlnirea cu liderul PSD Victor Ponta privitor la susţinerea candidatului social-democrat intrat în turul II al alegerilor parţiale pentru Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, Antonescu a precizat că PNL îl va susţine pe candidatul PSD, în detrimentul celui sprijinit de PDL.

"Eu cred că linia politică de coerenţă - atâta vreme cât noi considerăm că PDL, la orice nivel, astăzi, se comportă ca un partid-stat - este de a ne opune. Şi, din acest punct de vedere, susţinerea noastră va fi pentru candidatul PSD, pentru celălalt candidat decât al PDL", a spus Antonescu.

El a arătat că PNL va avea candidat propriu pentru Primăria municipiului Baia Mare, dacă va fi cazul, aşa cum va avea un candidat propriu şi la primăria Craiova, în cele două cazuri urmând să aplice aceeaşi linie politică precum în cazul Râmnicu Vâlcea.

"La Baia Mare vom avea candidat, dacă va fi cazul, aşa cum vom avea candidat şi la Craiova. Şi vom avea, în principiu, aceeaşi linie politică", a spus Antonescu.

Candidaţii PDL şi PSD la Primăria Râmnicu Vâlcea, Romeo Rădulescu şi Remus Grigorescu, se vor confrunta în cel de-al doilea tur al alegerilor locale parţiale, după ce s-au clasat pe primele două locuri în urma scrutinului de duminică, la care au participat 31,68 % dintre locuitorii cu drept de vot.

Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral de Circumscripţie Râmnicu Vâlcea, cele mai multe voturi, respectiv 15.493 (48,84 la sută) au fost obţinute de candidatul democrat-liberal Romeo Rădulescu, urmat de candidatul PSD Remus Grigorescu, cu 9.810 voturi (30,93 la sută). Ei au fost urmaţi de Bogdan Pistol - PNL, cu 5.671 de voturi, respectiv 17,87 la sută.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, după BPN, că, în opinia sa, ideea ca PSD şi PNL să acţioneze împreună la alegerile parţiale, respectiv să-şi sprijine, în mod reciproc, candidatul care intră în turul al doilea, i se pare corectă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici