Antonescu: PNL nu va vota bugetul Guvernului Boc, care este o colecţie de "puşculiţe" de partid

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că liberalii nu vor vota bugetul de stat, pe care l-a calificat drept "o colecţie de puşculiţe de partid", el menţionând că parlamentarii PNL s-au străduit "zi şi noapte" să vină cu amendamente şi soluţii şi că această decizie va fi întărită luni de BPC.

15 afișări
Imaginea articolului Antonescu: PNL nu va vota bugetul Guvernului Boc, care este o colecţie de "puşculiţe" de partid

Antonescu: PNL nu va vota bugetul Guvernului Boc, care este o colecţie de "puşculiţe" de partid (Imagine: Zoltan Racz/Mediafax Foto)

"Noi avem decizii politice luate, vom avea şi mâine (luni - n.r.) un BPC, în care vom consolida poziţia noastră politică faţă de buget şi vă spun încă odată că PNL va vota împotriva acestui buget, chiar dacă s-a străduit zi şi noapte, la propriu, prin reprezentanţii săi să depună amendamente, să le susţină, a venit cu soluţii, nu a obstrucţionat cu nimic dorinţa acestui Guvern de a da cât mai repede un buget, bun sau rău, dar de a-l avea şi în sensul acesta poziţia partidului va fi clară", a susţinut, duminică, într-o conferinţă de presă, Crin Antonescu.

Liderul PNL a subliniat că bugetul Guvernului Boc nu este nicidecum un instrument politic de a aşeza România într-un dispozitiv de luptă cu criza, ci "este pur şi simplu o colecţie de puşculiţe de partid".

"Înţelegem foarte bine de ce domnul Emil Boc nu a venit cu acest proiect de buget înainte de alegerile prezidenţiale, deşi exista presiunea timpului şi deşi Parlamentul l-a îndrituit şi i-a cerut să vină cu acest proiect de buget din timp. E un proiect de buget care e departe, chiar la polul opus, de promisiunile deşănţate, nesimţite pe care, încă o dată, în campania electorală Traian Băsescu, PDL, Emil Boc le-au făcut", a spus el.

Referirtor la adoptarea a trei din cele mai importante cinci amendamente ale lui Relu Fenechiu de către comisiile de buget-finanţe, preşedintele PNL a apreciat că acest lucru s-a întâmplat "printr-un puseu de înţelepciune, fie al ministrului Finanţelor, fie al celor din majoritatea încropită".

"Cred că orice amendament care are sens şi care aduce nişte lucruri bune, dacă este adoptat, este foarte bine", a conchis Antonescu.

Comisiile reunite de buget-finanţe au adoptat, duminică dimineaţă, după o dezbatere-maraton, de circa 17 ore, proiectul legii bugetului de stat pe 2010, cu amendamentele aprobate. De asemenea, la finalul acestei şedinţe-maraton a fost adoptat proiectul bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2010, după ce votul a fost reluat, cu câteva ore înainte acest proiect de buget fiind respins.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici