Antonescu: PNL va depune o moţiune de cenzură, Guvernul nu are majoritate parlamentară

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, la Timişoara, că liberalii vor urmări modul de împărţire a "interimatelor" şi "fără îndoială" că punctul lor de vedere "va fi exprimat, probabil, într-o moţiune de cenzură", întrucât "Guvernul nu mai are majoritate parlamentară".

18 afișări
Imaginea articolului Antonescu: PNL va depune o moţiune de cenzură, Guvernul nu are majoritate parlamentară

Preşedintele PNL Crin Antonescu (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Antonescu a precizat, înaintea unei întâlniri cu studenţii liberali din Timişoara, că PNL va urmări cum se vor "împărţi interimatele" şi, "fără îndoială", va depune o nouă moţiune de cenzură, deoarece un Guvern PDL nu va avea majoritate parlamentară.

"În legătură cu acest Guvern, vom vedea cine va lua Ministerul de Externe: doamna Udrea, doamna Plăcintă, domnul Gabi Sandu? Vom vedea cum îşi împart acum interimatele şi fără îndoială că punctul nostru de vedere se va exprima, probabil, într-o moţiune de cenzură, pentru că e un Guvern care nu mai are nicio majoritate parlamentară", a spus Crin Antonescu.

Întrebat dacă PNL a negociat formarea unui nou Guvern cu PSD sau PDL, Antonescu a replicat: "PNL n-a negociat şi nu negociază cu niciunul dintre aceste două partide, care trebuie să îşi asume răspunderea în faţa românilor pentru dezastrul, pentru criza în care au adus ţara".

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretele de revocare din funcţie a lui Dan Nica şi numirea ca interimar în funcţiile de ministru al Internelor şi vicepremier pentru ministrul Dezvoltării, Vasile Blaga.

Ulterior, miniştrii PSD şi-au depus demisiile la cabinetul premierului Emil Boc, a anunţat, la Palatul Victoria, fostul vicepremier Dan Nica, afirmând că responsabilitatea crizei politice revine integral PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici