Miniştrii PSD şi-au depus demisiile la cabinetul premierului Emil Boc - VIDEO

Miniştrii PSD şi-au depus demisiile la cabinetul premierului Emil Boc, a anunţat, la Palatul Victoria, fostul vicepremier Dan Nica, afirmând că responsabilitatea crizei politice revine integral PDL.

250 afișări
Imaginea articolului Miniştrii PSD şi-au depus demisiile la cabinetul premierului Emil Boc - VIDEO

Miniştrii PSD şi-au depus demisiile la cabinetul premierului Emil Boc (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Aruncarea României în această criză politică, care- suprapusă peste criza economică - va avea efecte grele, grave, este responsabilitatea integrală a preşedintelui Traian Băsescu, a primului-ministru Emil Boc şi a PDL, care au ales să abandoneze acţiunile pentru ca economia României să fie redresată, pentru ca românii să aibă locurile de muncă protejate, pentru ca veniturile acestora să fie securizate, în favoarea luptei electorale şi în favoarea câştigării cu orice preţ a campaniei electorale de către Traian Băsescu", a spus Nica.

El a arătat că nu a acceptat şi nu va accepta niciodată ca furtul şi hoţia să fie lucrurile care să caracterizeze România.

"Am încercat să iau măsurile necesare pentru stoparea furtului electoral şi am primit răspunsul pe care l-aţi văzut cu toţii. Am încercat să stopez fraudele şi furturile care s-au înmulţit în ultima perioadă şi care afectează grav bugetul ţării. Din păcate, aceste eforturi au contat mult prea puţin faţă de dorinţa de a câştiga cu orice preţ această competiţie pentru prezidenţiale, şi când spun cu orice preţ, din păcate, furtul constituie una din temele principale şi unul dintre elementele principale", a declarat Nica.

"L-am spus-o: «Nu abandonaţi românii şi aşa sunt necăjiţi, lăsaţi-le măcar dreptul să-şi aleagă cinstit şi corect pe cei care să-i conducă». Din păcate, răspunsul pe care l-am primit la acest mesaj, la acest apel şi la aceste eforturi este cel pe care l-a văzut toată lumea", a adăugat vicepremierul revocat.

Fostul vicepremier a arătat totodată că miniştrii PSD au jurat credinţă poporului român şi României, nu grupurilor mafiote şi hoţilor.

"Aceasta este declaraţia pe care o facem acum la încheiere de mandat şi ne vom revedea în decembrie, ca să încercăm să repornim România, să readucem demnitatea românilor şi statutului României de ţară membră a UE", a conchis Nica.

Video Stirileprotv.ro

Miniştrii PSD au sosit la Palatul Victoria, pentru a-şi depune demisiile din Guvern, ca urmare a revocării lui Dan Nica, prin decret prezidenţial, din postul de vicepremier şi ministru al Administraţiei şi Internelor.

Primul care a intrat în Guvern alături de miniştrii sosiţi pentru a-şi depune demisia a fost Dan Nica.

Liderul PSD, Mircea Geoană, a anunţat anterior că toţi miniştrii PSD demisionează din Guvern, fiind solidari cu vicepremierul Dan Nica, revocat din funcţie de către preşedintele Traian Băsescu, la propunerea primului-ministru.

PSD deţine în Guvern portofoliile Educaţiei, Sănătăţii, Afacerilor Externe, Muncii, Agriculturii, Relaţiei cu Parlamentul, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Internelor şi Mediului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici