Băsescu a semnat decretul de revocare a ministrului Nica

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretele de revocare din funcţie a lui Dan Nica şi numirea ca interimar în funcţiile de ministru al Internelor şi vicepremier pentru ministrul Dezvoltării, Vasile Blaga.

97 afișări
Imaginea articolului Băsescu a semnat decretul de revocare a ministrului Nica

Băsescu a semnat decretul de revocare a ministrului NIca (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat joi, 01 octombrie a.c., Decretul pentru revocarea din funcţia de viceprim-ministru, ministrul Administraţiei şi Internelor a domnului Dan Nica. De asemenea, preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat joi, 01 octombrie a.c., Decretul pentru desemnarea domnului Vasile Blaga, ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, să îndeplinească interimar funcţia de viceprim-ministru, ministru al Administraţiei şi Internelor", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Vicepremierul Dan Nica declara miercuri, că face un apel la preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc pentru retragerea propunerii de revocare, menţionând că în cazul semnării de către şeful statului a propunerii făcute de şeful Guvernului, miniştrii PSD demisionează în 30 de minute.

"Premierul Boc şi cu cei din PDL au la îndemână soluţia, care este clară şi simplă, care este revenirea la situiaţia de normalitate şi retragerea cererii de revocare. În absenţa acestei măsuri, în momentul în care cererea de revocare este semnată, vă reafirm, pentru a înlătura intoxicarea jalmnică pe care tot o fac cei de la PDL şi căreia îi cădeţi victimă, şi îmi cer scuze pentru acest lucru, miniştrii, în frunte cu cei pe care îi vedeţi aici, au o decizie fermă care este una categorică: în 30 de minute de la anunţare îşi vor depune demisia pentru că nu putem fi părtaşi la un act care ţine de destabilizarea României şi aruncarea intereselor românilor la coşul de gunoi", a spus Nica.

Ministrul de Interne Dan Nica s-a aflat, miercuri seară, la Cotroceni, pentru o discuţie cu Traian Băsescu, la solicitarea şefului statului. După întrevedere, Preşedinţia a dat publicităţii un comunicat în care menţionează că preşedintele l-a rugat pe Dan Nica să ia în considerare posibilitatea demisiei, soluţia la criza politică aflându-se la latitudinea ministrului social-democrat.

Ministrul de Interne Dan Nica a declarat, ulterior, la Realitatea TV, că i-a spus preşedintelui Traian Băsescu că nu ia în calcul varianta demisiei, aşa cum i-a solicitat acesta şi a precizat că întâlnirea a durat "până în zece minute".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici