Băsescu i-a cerut lui Nica să ia în considerare posibilitatea de a demisiona

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut ministrului Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, să ia în calcul posibilitatea de a demisiona, apreciind că soluţia pentru a nu pune în pericol stabilitatea politică se află, în acest moment, la latitudinea lui Nica.

32 afișări
Imaginea articolului Băsescu i-a cerut lui Nica să ia în considerare posibilitatea de a demisiona

Dan Nica se află la Cotroceni pentru o discuţie cu Băsescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Administraţia Prezidenţială afirmă, într-un comunicat de presă de miercuri noapte, că Băsescu l-a invitat pe Nica la Cotroceni "pentru o discuţie pe tema modalităţilor de evitare a unei crize guvernamentale".

"Preşedintele şi-a exprimat speranţa că încă mai există o soluţie pentru a nu pune stabilitatea politică în pericol, această soluţie aflându-se în acest moment la latitudinea domnului Nica. Preşedintele l-a rugat pe domnul Nica să ia în considerare posibilitatea de a demisiona din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru a debloca situaţia existentă în coaliţie", se precizează în comunicat.

Băsescu a subliniat, cu aceeaşi ocazie, că apreciază drept "inadmisibil" ca decizii luate în sedii de partid să afecteze activitatea unor instituţii de cea mai mare importanţă în stat precum Guvernul României, se mai arată în document.

Nica a participat, miercuri seară, la Conferinţa extraordinară a PSD Bucureşti.

Preşedintele Băsescu ar urma să ia o decizie cu privire la cererea de revocare a lui Nica înaintată de către premierul Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici