Antonescu: Ponta l-a legitimat de mult pe Băsescu, dar n-am observat să-i fi mers mai bine

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că premierul Victor Ponta l-a legitimat de mult pe Traian Băsescu, şi nu prin demersul în cazul propunerii procurorilor şefi, precizând că nu a remarcat ca această legitimare să fi ajutat Guvernul în activitate.

362 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Ponta l-a legitimat de mult pe Băsescu, dar n-am observat să-i fi mers mai bine

Victor Ponta şi Traian Băsescu (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat dacă prin mişcarea de miercuri dimineaţă Victor Ponta l-a legitimat pe Traian Băsescu.

"Dar nu prin mişcarea de azi-dimineaţă, l-a legitimat de mult. (...) L-a legitimat pe domnul Traian Băsescu mai de mult, nu pentru că l-ar fi apucat dragul de domnul Băsescu, şi pentru că aşa a considerat strategic, tactic, cum doriţi dumneavoastră, domnul Ponta. Până la urmă vom vedea cine avea dreptate, eu în fond m-aş bucura ca domnul Ponta să aibă dreptate, dar n-am observat ca în urma legitimării lui Băsescu ceva din activitatea acestei ţări sau din activitatea acestui Guvern, atât cât depinde ea, cât poate fi influenţată de piedici prezidenţiale, să fi mers mai bine", a răspuns liderul PNL.

Ulterior, Antonescu a fost întrebat dacă acordul de coabitare face parte din aceeaşi serie de divergenţe în USL ca şi episodul desemnării procurorilor şefi.

"Aceea nu a fost o problemă a USL, acela a fost un pact încheiat între două persoane fizice şi două instituţii dacă vreţi care nu angajau şi nu au angajat niciodată USL", a replicat preşedintele PNL.

El a menţionat că nu ar putea stabili o legătură de cauzalitate între pactul de coabitare şi episodul privind procurorii, dar ca o succesiune le-ar pune pe "aceeaşi etajeră".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici