Antonescu: PSD şi UDMR au respins intabularea gratuită a terenurilor, care a fost susţinută de Cioloş

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că majoritatea parlamentară constituită din PSD şi UDMR a decis să respingă în Camera Deputaţilor proiectul de lege privind intabularea gratuită a terenurilor, promovat de PNL şi susţinut inclusiv de comisarul european Dacian Cioloş.

360 afișări
Imaginea articolului Antonescu: PSD şi UDMR au respins intabularea gratuită a terenurilor, care a fost susţinută de Cioloş

Antonescu: PSD şi UDMR au respins intabularea gratuită a terenurilor, care a fost susţinută de Cioloş (Imagine: Andrei Blumer/Mediafax Foto)

"Cel mai grav lucru care s-a întâmplat astăzi în România nu este nici tot tărăboiul în jurul operaţiunilor DNA, nu sunt nici lucrurile legate de decizii administrative, ci faptul că în Camera Deputaţilor astăzi noua majoritate parlamentară PSD-UDMR a votat împotriva proiectului de lege iniţiat şi susţinut de PNL privind prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere, blocând astfel pentru circa 4 milioane de români şansa de a-şi intabula gratuit aceste terenuri", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a menţionat că proiectul a fost subiectul discuţiilor din USL la momentul adoptării acestuia în Senat.

"Acest proiect de lege iniţiat de liberali a trecut prin Senat încă de pe vremea când încă exista USL şi atunci a fost unul dintre primele momente tensioante în interiorul coaliţiei. De pe atunci, şi premierul, şi o parte din conducerea PSD şi-au exprimat nemulţumirea. Din păcate, astăzi PSD, susţinut decisiv de către UDMR, şi-a reluat planul de boicotare a acestei legi şi cu numai patru voturi a reuşit să respingă acest proiect atât de important pentru milioane de proprietari din România", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a susţinut că prin decizia de respingerii a iniţiativei legislative "se dovedeşte că pentru cei din PSD chiar şi prevederea constituţională referitoare la garantarea proprietăţii rămâne un moft sau un principiu pe care îl aplică numai când este vorba eventual doar de proprietăţile lor personale".

El a menţionat că proiectul de lege a fost o soluţie agreată explicit şi de comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş.

"Avem dovada că noua majoritate parlamentară construită de PSD are în realitate un alt program de guvernare şi are hotărârea de a încălca marile angajamente din programul de guvernare asumat în faţa românilor", a mai spus preşedintele PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici