Antonescu, reales preşedinte al PNL: "Dacă nu câştig prezidenţialele în 2014 mă retrag din conducerea partidului"

Crin Antonescu a fost reales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al PNL, delegaţii la Congresul partidului exprimând în favoarea moţiunii şi echipei propuse de acesta 1343 de voturi "pentru" şi 44 "împotrivă", 50 de voturi fiind nule.

2027 afișări
Imaginea articolului Antonescu, reales preşedinte al PNL: "Dacă nu câştig prezidenţialele în 2014 mă retrag din conducerea partidului"

Crin Antonescu a fost reales preşedinte al PNL (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Iniţial, preşedintele comisiei de numărare a voturilor, Gigel Ştirbu, a anunţat de la tribuna Congresului că rezultatul indica 1434 de voturi "pentru", 44 "împotrivă" şi 50 de voturi nule. El menţiona totodată că buletine utilizate au fost în număr de 1437.

După un timp, el a revenit la tribuna Congresului şi a precizat că numărul voturilor "pentru" exprimate de delegaţii la Congres este de 1343.

"Probabil din cauza emoţiilor sau din cauza grabei care mă caracterizează ca oltean am citit, în loc de 1343, 1434 de voturi", a spus acesta.

Echipa de conducere propusă de Crin Antonescu este formată din prim-vicepreşedintele partidului, secretarul general, 15 vicepreşedinţi cu atribuţii executive şi alţi 16 vicepreşedinţi.

Astfel, Klaus Iohannis este prim-vicepreşedintele PNL, iar Eduard Hellvig secretarul general.

Cei 15 vicepreşedinţi executivi din lista propusă de Antonescu sunt:

  • Daniel Chiţoiu -vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind coordonarea activităţii guvernamentale şi a comisiilor de specialitate ale PN

  • Radu Stroe - vicepreşedinte executiv cu atribuţii de aplicare a Statutului şi a hotărârilor partidului

  • Eugen Nicolăescu - vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind resursele umane

  • Norica Nicolai - vicepreşedinte executiv cu atribuţii în domeniul afacerilor europene, relaţiile cu ALDE şi Internaţionala Liberală şi coordonarea grupului parlamentar din PE

  • Mihai Voicu - vicepreşedinte executiv cu atribuţii în domeniul comunicării

  • Relu Fenechiu - vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind relaţia cu partidele politice

  • Varujan Vosganian - vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind programele şi politicile sectoriale

  • Puiu Haşotti - vicepreşedinte executiv cu atribuţii de coordonare a activităţii grupurilor parlamentare

  • Dan Motreanu - vicepreşedinte executiv cu atribuţii de coordonare a reţelei electorale

  • Rareş Mănescu - vicepreşedinte executiv cu atribuţii de coordonare a Consiliului de Coordonare a Municipiului Bucureşti

  • Marcel Vela - vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind administraţia publică

  • Tudor Chiuariu - vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind afaceri constituţionale, politici legislative, drepturi şi libertăţi fundamentale

  • Mircea Diaconu - vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind relaţiile cu societatea civilă şi minorităţi

  • Ovidiu Silaghi - vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind relaţiile externe

  • Florin Alexe - vicepreşedinte executiv cu atribuţii de coordonare a organizaţiilor speciale (TNL, OFL, CSL)

Pentru funcţiile de vicepreşedinte au fost propuşi: Cristian Adomniţei, Cristinel Bîgiu, Ilie Bolojan, Aristotel Căncescu, Ciprian Dobre, Răducu Filipescu, Sorin Frunzăverde, Mircea Moloţ, Marian Petrache, Cornel Popa, Nicolae Robu, Dan-Radu Ruşanu, Marius Stan, Romeo Stavarache, Florin Ţurcanu, Horea Uioreanu.

Antonescu: E ultima oară când particip, cel puţin ca preşedinte al PNL, la un Congres

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, după realegerea sa în funcţie la Congresul partidului, că are emoţii cauzate nu atât de recunoştinţa în faţa încrederii acordate, cât de gândul că este ultima oară când participă, cel puţin ca preşedinte al PNL, la un Congres al partidului.

"Am, chiar şi de această dată - a câta oară? - emoţii, nu doar cauzate de recunuştinţa în faţa încrederii, ci mai ales cauzate de gândul că este ultima oară când particip, cel puţin ca preşedinte al PNL, la un Congres al partidului nostru", a spus Antonescu, în aplauzele delegaţilor.

El le-a mulţumit delegaţilor nu doar pentru acest vot, nu pentru acest nou mandat, ci pentru tot ceea ce au împărţit şi i-au dat în aceşti ultimi 23 de ani.

"Avem un program, avem o conducere, avem o strategie. Aproape toate lucrurile care trebuia spuse şi care se puteau spune cred că s-au spus, aproape toate lucrurile rămân de făcut. Vom porni, sper, cu mai multă încredere, forţă, unitate, de mâine încolo, spre a le înfăptui", a spus Antonescu.

El a arătat că nu are nicio îndoială că PNL, cu tot ceea ce înseamnă acumularea de experienţă a acestui partid în aceşti ani va reuşi nu atât un scor electoral sau altul, ci va reuşi să facă din România un loc mai bun pentru aspiraţiile, valorile, copiii românilor.

"Acest lucru mi-l doresc pentru mine, pentru dumneavoastră, pentru noi toţi, pentru toată România. Aşa să ne ajute Dumnezeu! Vom fi acolo unde ne dorim să fim, unde e dreptul noastru să fim dacă vom avea puterea de a crede, de a lupta, de a respecta mereu istoria noastră, tradiţia, valorile noastre", a conchis Antonescu.

Antonescu: Dacă nu câştig prezidenţialele în 2014 mă retrag din conducerea PNL

Întrebat la ce s-a referit atunci când a afirmat că acesta este ultimul Congres al PNL la care participă în calitate de preşedinte, Antonescu a precizat: "Nu am limitare la numărul de mandate, dar am avut în vedere faptul că în intervalul de până la următorul Congres, cel din 2016, vor fi alegeri prezidenţiale în 2014, pe care, dacă le voi câştiga, voi deveni preşedintele Româiei, deci nu voi mai putea fi membru al PNL şi cu atât mai puţin preşedinte".

"Dacă nu le voi câştiga, oricum mă voi retrage din conducerea PNL şi atunci deci acesta este ultimul Congres al PNL la care am participat în calitate de preşedinte", a adăugat Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici