Antonescu se detaşează total de declaraţiile lui Patriciu în legătură cu Mircea Geoană

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, duminică, la Constanţa, că se detaşează total de afirmaţiile lui Dinu Patriciu, potrivit cărora Mircea Geoană are un spirit liberal şi ar fi potrivit ca prim-ministru, Antonescu reafirmându-şi opţiunea pentru Klaus Iohannis în postul de premier.

13 afișări
Imaginea articolului Antonescu se detaşează total de declaraţiile lui Patriciu în legătură cu Mircea Geoană

Antonescu se detaşează total de declaraţiile lui Patriciu în legătură cu Mircea Geoană (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Evaluările pe care Dinu Patriciu le-a făcut la o emisiune de televiziune sunt personale. Mă detaşez total de ele. Eu nu-l voi confunda niciodată pe Tony Blair cu Mircea Geoană şi nu-l voi considera niciodată pe Geoană un liberal sau că a făcut politică cu Bush şi Clinton. Soluţia mea pentru postul de premier este Klaus Iohannis, şi nicidecum Mircea Geoană", a declarat Crin Antonescu.

Liderul liberal a precizat că nu negociază postul de premier în funcţie de voturile pe care le-ar putea primi în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

"Nu cer voturile nimănui în turul doi pentru postul de premier, cer numai voturile românilor. Cine crede că între cele două tururi va avea loc un târg se înşeală. Nu cer şi nu ofer postul de premier în turul doi nimănui", a mai spus Antonescu.

Liderul liberal a adăugat că, la ora actuală, nu există o alianţă a PNL cu PSD, UDMR sau PC, dar nu exclude posibilitatea realizării unor alianţe după alegeri.

"Traian Băsescu spune că în spatele acestei majorităţi stau oameni care nu-i plac: Iliescu, Geoană, Vanghelie. Nici mie nu-mi plac, dar nu noi am fost aliaţi cu aceşti oameni şi cu acest partid. El s-a aliat cu ei. Guvernul PDL - PSD a fost visul lui Traian Băsescu", a afirmat Antonescu.

Acesta a adăugat că PNL, PSD, UDMR şi PC formează, în prezent, o majoritate în jurul unei "soluţii rezonabile" pe care nu o pot aplica "din cauza obstrucţiei nedemocratice a lui Traian Băsescu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici