Antonescu se gândeşte la funcţia de preşedinte al României

Noul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, la Realitatea Tv, că, dacă ratează prezidenţialele, nu va dori să rămână un preşedinte care numeşte miniştrii, împarte deputaţi şi mediază conflicte, menţionând că Traian Băsescu nu e o sperietoare, dar că este un adversar redutabil.

120 afișări
Imaginea articolului Antonescu se gândeşte la funcţia de preşedinte al României

Antonescu:Dacă ratez prezidenţialele, nu voi fi un lider care pune miniştrii şi împarte deputaţi (Imagine:Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Traian Băsescu nu este o sperietoare. Dacă e ceva de care să ne temem eu şi ceilalţi candidaţi, nu ne speriem de perspectiva înfrângerii, ci de perspectiva câştigului. Traian Băsescu e un candidat redutabil, cu care nu ai ce să faci mai rău decât să pierzi. Nu se întâmplă nimic altceva", a susţinut Crin Antonescu.

El a subliniat că, în cazul în care ratează prezidenţialele, nu doreşte să rămână "un preşedinte care să pună miniştrii şi să împartă deputaţi".

"Păi dacă eu ratez această misiune, de a reprezenta valorile PNL sau spiritul lui în competiţia prezidenţială, la ce îmi mai trebuie putere după aia? Ca să fac ce? Să pun deputaţi data viitoare când vor fi alegeri sau eventual să mai numesc nişte miniştri când mai venim la guvernare?Nu vreau să fiu un preşedinte al partidului ca să pun miniştri şi să împart deputaţi şi eventual ca să arbitrez conflicte din filiale", a spus Antonescu.

Întrebat dacă va candida la prezidenţiale din partea PNL, Antonescu a spus că această misiune îi revine preşedintelui partidului dacă nu se întâmplă ceva neprevăzut.

"Este foarte probabil, nu decurge automat, repede trebuie să luăm o decizie, până în campania pentru europarlamentare. Dacă nu se întâmplă ceva neprevăzut, e limpede, cum am spus şi înainte, preşedintelui partidului îi revine această misiune. Sunt pregătit ca asumare şi determinare politică. Nu sunt pregătit cu tot ceea ce înseamnă o astfel de postură. Preşedinţia e un capitol special...”, a spus Antonescu.

Liderul PNL a menţionat că îşi cere scuze dacă l-a jignit pe Băsescu prin declaraţiile sale de vineri, când l-a calificat pe şeful statului drept "o codoaşă bătrână care păzeşte bordelul politicii româneşti", argumentând că preşedintele României "are şi talentul, şi defectul de a stârni".

Citeşte şi:

Congresul a ales cei 29 de membri ai BPC

Antonescu şi Orban, aleşi la conducerea PNL

Vosganian, Nicolai, Ruşanu, Fenechiu - vicepreşedinţi PNL

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici