Antonescu: Sperăm ca până vineri să fie parcurse toate procedurile privind învestirea noului Guvern

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, joi, după prima şedinţă a noului BP, că speră că toate procedurile privind audierea miniştrilor propuşi de premierul desemnat şi votul de învestitură vor fi parcurse până vineri, astfel încât depunerea jurământului să aibă loc în aceeaşi zi.

176 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Sperăm ca până vineri să fie parcurse toate procedurile privind învestirea noului Guvern

Antonescu: Sperăm ca până vineri să fie parcurse toate procedurile privind învestirea noului Guvern (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

El a menţionat că, în cursul dimineţii de joi, Senatul demarează procedurile pentru stabilirea comisiilor şi a birourilor de conducere ale fiecărei comisii, componenţa acestora urmând să fie prezentată plenului, conform Regulamentului şi procedurilor.

"Aşteptăm, mai departe, bineînţeles, desfăşurarea programului la Camera Deputaţilor, unde, în primul rând, din cauza numărului mult mai mare de parlamentari, durează procesul de validare şi de depunere a jurământului, pentru a alege Biroul Permanent al Camerei şi biroul comisiilor, ca şi la noi", a menţionat Antonescu.

"În momentul în care şi cei de la Cameră vor fi gata vom avea, probabil, un Birou reunit care va stabili programul, sperăm noi, fie pentru partea a doua a acestei zile, fie pentru prima parte a zilei de mâine, audierea în comisii a miniştrilor propuşi şi, după aceea, şedinţă comună a celor două Camere şi, mâine, sperăm, pentru dezbaterea programului de guvernare, echipei de guvernare şi votul de învestitură", a adăugat acesta.

Crin Antonescu a arătat că, după ce îşi va parcurge programul, Senatul va fi în aşteptarea Camerei Deputaţilor pentru a putea conjuga acţiunile celor două Camere în vederea învestirii Guvernului.

"Sperăm ca până mâine (vineri - n.r.) toate aceste proceduri să fie parcurse, în aşa fel încât la capătul zilei de mâine să se poată săvârşi şi ceremonia de depunere a jurământului pentru viitorul Guvern la Palatul Cotroceni", a subliniat acesta.

Întrebat dacă lista cu miniştri şi programul de guvernare au fost transmise Senatului, el a răspuns: "Nu ştiu exact. Deocamdată lista cu miniştri şi programul intră şi operează în momentul în care comisiile sunt constituite şi Birourile permanente distribuie audierea".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici