Antonescu spune că dezbaterea va fi moderată de un jurnalist local

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, sâmbătă, că va fi prezent, la Cluj-Napoca, la dezbaterea între candidaţi care urmează să înceapă, de la ora 15.00, menţionând că nu ştie încă locul în care va avea loc întâlnirea organizată de staff-ul lui Traian Băsescu, iar moderator va fi un jurnalist local.

20 afișări
Imaginea articolului Antonescu spune că dezbaterea va fi moderată de un jurnalist local

Antonescu spune că dezbaterea va fi moderată de un jurnalist local (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Voi fi prezent la Cluj la o dezbatere care va începe la orele 15.00 şi va dura, din câte înţeleg, circa o oră. Nu ştiu în continuare locul, pentru că toată dezbaterea va fi purtată pe terenul organizatoric al lui Traian Băsescu şi PDL", a spus Antonescu, menţionând că la Cluj-Napoca este programat un miting al candidatului Băsescu, la care erau aşteptate aproximativ 50.000 de persoane.

El a precizat că a acceptat ca moderator al întâlnirii să fie jurnalistul local Danciu, după ce propunerea iniţială a staff-ului lui Băsescu privindu-l pe Robert Turcescu a căzut, invitaţia fiind declinată de acesta, o altă propunere a reprezentanţilor lui Băsescu, neacceptată de PDL, vizându-l pe Vasile Dâncu, iar o alta, din partea liberalilor, de asemenea neacceptată, de celalaltă parte, fiind jurnalistul Luca Niculescu.

"Aseară dânşii mi-au propus moderator pe Robert Turcescu, am acceptat imediat, în cursul dimineţii domnul Robert Turcescu înţeleg că a declinat această invitaţie. Noi am făcut după aceea o propunere privitoare la persoana domnului Luca Niculescu, de la Televiziunea Română, această propunere nu a fost acceptată. Ni s-a propus insistent domnul Vasile Dâncu, propunere pe care noi nu o puteam accepta pentru că ni se pare elementar ca o astfel de dezbartere să fie morderată, dacă e moderată, de un jurnalist, şi nu de un om politic. În cele din urmă, tot dânşii, respingând varianta Luca Niculescu, au propus pe domnul Danciu, un jurnalist din Cluj, despre care eu personal nu ştiu multe lucruri, dar fiind vorba de un jurnalist local am acceptat această propunere", a spus el.

Antonescu a mai spus, răspunzând unei întrebări, că este dispus să participe şi la o confruntare cu Mircea Geoană, fără Traian Băsescu, dacă va exista o astfel de situaţie.

"De vreme ce merg la această confruntare sau dezbatere cu Traian Băsescu, fără să am nevoie de domnul Mircea Geoană, sigur că o văd posibil. Voi merge, dacă domnia sa va veni, şi la o confruntare cu domnul Geoană, fără domnul Traian Băsescu. Oricum, oricând şi cu oricine. E destul de simplu, toate încep cu «O»", a spus el.

Crin Antonescu a mai spus că îşi ţine promisiunea de a avea o dezbatere "oricum, oricând şi cu oricine" şi a precizat că dezbaterea va avea loc în condiţiile în care staff-ul lui Traian Băsescu o va organiza.

"Nu am teme pe care să le refuz sau să le impun (...), putem să discutăm toate temele pentru mandatul care se încheie, al lui Traian Băsescu", a spus Antonescu, arătând că, la fel, pot fi discutate teme privind viitorul mandal al lui Crin Antonescu.

Crin Antonescu le-a cerut scuze susţinătorilor săi din Vaslui pentru faptul că a schimbat programul electoral de sâmbătă şi a subliniat că va fi prezent, de la ora 17.00, la mitingul prevăzut să aibă loc la Iaşi sâmbătă după-amiază.

Întâlnirea între candidaţi de la Cluj-Napoca, la care a anunţat că participă şi candidatul susţinut de Partidul Verde Remus Cernea, urmează să fie organizată după ce, joi, candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, a declarat că îl invită pe Traian Băsescu la o dezbatere publică, precizând că aceasta ar putea avea loc într-o universitate, de exemplu, şi nu la vreun post de televiziune.

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Mircea Geoană, a declarat că sâmbătă va merge la acţiunile de campanie programate la Brăila şi Tulcea şi a lansat invitaţia ca

o dezbatere între candidaţi să aibă loc miercuri, la Academia de Studii Economice din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici