Antonescu: UDMR a anunţat că nu mai vine la întâlnirea iniţiată de PNL

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, luni, după şedinţa BPC, că UDMR a anunţat, după şedinţa Coaliţiei de luni dimineaţă, că nu mai vine la întâlnirea iniţiată de formaţiunea sa, deşi iniţial confirmase participarea, el apreciind că acest lucru s-a întâmplat sub presiunea şi ameninţarea PDL.

18 afișări
Imaginea articolului Antonescu: UDMR a anunţat că nu mai vine la întâlnirea iniţiată de PNL

Antonescu: UDMR a anunţat că nu mai vine la întâlnirea iniţiată de PNL (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

"Din informaţiile pe care le am în acest moment, deşi UDMR confirmase participarea la aceste discuţii, azi, în urma întâlnirii de la Coaliţie, UDMR a anunţat că nu mai vine. Este foarte limpede că a făcut acest lucru sub presiunea, sub ameninţarea PDL", a spus Antonescu.

El a arătat că toate formaţiunile politice parlamentare, inclusiv grupul minorităţilor, au confirmat participarea, în afară de PDL, căruia UDMR i s-a adăugat luni dimineaţă.

"După cum am spus, toţi anunţaseră prezenţa (cu excepţia PDL, n.r.). Cei de la UDMR s-au recuzat între timp", a spus Antonescu.

Liderul PNL, Crin Antonescu, declarase, luni, înaintea şedinţei BPC, că toate partidele parlamentare, cu excepţia PDL, au anunţat că vor da curs invitaţiei lansate de PNL, el precizând că obiectul întâlnirii vizează discutarea mecanismelor politice care privesc evoluţia României în următorii ani.

Antonescu le-a transmis, miercuri, o scrisoare deschisă lui Emil Boc (PDL), Marko Bela (UDMR), Victor Ponta (PSD) şi Varujan Pambuccian (minorităţi), invitându-i la dialog şi propunând ca prima întâlnire să aibă loc luni, 15 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici