Antonescu: Vom discuta şi bilanţul Comisiei Europene. Să vedem ce a făcut cu Europa în ultimii ani

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, că va trebui discutat "bilanţul' Comisiei Europene, pentru a se vedea ce a făcut aceasta cu UE în ultimii ani, menţionând, pe de altă parte, că Traian Băsescu nu a fost corect când susţinea că este interesat ca raportul MCV să fie bun.

1277 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Vom discuta şi bilanţul Comisiei Europene. Să vedem ce a făcut cu Europa în ultimii ani

Crin Antonescu (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

"Când Victor Ponta discută cu domnul Barroso, discută prim-ministrul unei ţări din Europa – nu buricul Europei, dar a şaptea ţară din Europa, măcar ca populaţie – cu 70% din voturi în spate şi foarte proaspete, adică probabil cel mai puternic şi mai proaspăt, legitim premier sau Guvern din Europa în acest moment. În partea cealaltă, cu tot respectul, este vorba de o Comisie al cărei bilanţ, pentru că noi, ca europeni, ar trebui să discutăm şi vom discuta la un moment dat şi bilanţul acestei Comisii, adică nu doar ce miniştri a mai spus ANI în România că au incompatibilitate sau ce a mai plâns domnul Băsescu pe aici. Să vedem ce a făcut această Comisie cu Europa în ultimii ani, să vedem care e gestiunea acestei Comisii, care e competenţa ei, care e legitimitatea ei", a spus preşedintele PNL la Antena 3.

Potrivit lui Antonescu, Comisia are multe întrebări rămase în timp fără răspuns în legătură cu modul în care a gestionat destinul Europei în ultimii ani, deşi are mulţi comisari de bună calitate.

"Nimeni din România cu 70% din voturile românilor în spate, şi fără să fi încălcat, nici în vară, nici vreodată, valori, principii, legi esenţiale europene, nu poate fi luat aşa… examinat şi acceptat sau nu, legitimat sau nu, tolerat sau nu (…) Bineînţeles că ceea ce TraiTraian Băsescuoamenii lui au făcut prin instituţii ale statului – aici nu vorbim de X, Y persoane private care au mai făcut câte o turnătorie tot pe bani publici – vorbim de instituţii ale statului la vedere sau nu şi de Traian Băsescu personal...", a mai afirmat Antonescu.

El a spus că funcţionari ai CE "jonglează" cu imaginea României.

"Nu se poate la nesfâşit ca nişte funcţionari şi nici măcar nişte comisari, nişte funcţionari, ai unei instituţii, să jongleze în felul acesta cu imaginea unei ţări întregi din UE. În al doilea rând nu se poate ca partizanatul acesta să continue la nesfârşit", a mai spus Antonescu, criticând faptul că în raportul CE nu s-a remarcat situaţia "mişcărilor de la nivelul CSM", a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a declarat că nu se poate admite ca în raportul Comisiei Europene să fie atacat un trust de presă care nu îi este pe plac, de ani de zile, lui Traian Băsescu.

De asemenea, Antonescu a spus că nu se poate ca în rapoartele CE să fie menţionate "la nesfârşit aceleaşi cazuri de corupţie", fără a se preciza dacă a crescut sau nu corupţia din România de-a lungul celor trei ani în care preşedintele Băsescu şi PDL au deţinut toată puterea din ţară.

"Prietenii noştri europeni, toţi, cei care au apucat vara trecută, şi domnul Barroso şi doamna Reding, toţi, dacă ne respectă măcar un dram – şi eu cred că o fac – trebuie să nu uite niciodată faptul că 7,5 milioane de oameni în Europa secolului 21 au venit la vot civilizat, democratic, au spus un lucru şi în percepţia lor Curtea Constituţională, Comisia Europeană, Comisia de la Veneţia – oamenii îi amestecă - şi-au bătut joc de ei. Le-au spus, în secol 21, în inima Europei «Ştiţi, nu mai contează votul. Birocraţia a învins democraţia, a învins voinţa voastră. Nu voi hotărâţi în ţara voastră» . Sigur, nu e aşa, de fapt. Sigur, asta trebuie să nu ne facă ostili, dar oamenii ăştia nu trebuie să uite, nu trebuie să uite frustrarea unei părţi enorme din corpul cetăţenesc din România", a spus Antonescu.

Liderul PNL a precizat că el va avertiza, la rândul său, asupra existenţei unei frustrări a electoratului din România.

"Nu pot dânşii să se facă – aşa cum se întâmplă – că nu s-a întâmplat nimic. Că aşa, pur şi simplu, a încercat Ponta şi a încercat Antonescu să-l dea jos, aşa, în condiţii semifrauduloase, pe Traian Băsescu, dar au intervenit dânşii şi nu s-a întâmplat nimic. Nu, nu. Nu putem oculta, nu putem eluda, nu putem şterge voinţa a 7,5 milioane de oameni", a mai spus Antonescu.

Antonescu s-a referit şi la preşedintele Traian Băsescu, spunând că acesta nu a fost corect când a solicitat o întrevedere cu premierul şi preşedintele Senatului şi când s-a arătat interesat ca raportul MCV să fie unul pozitiv.

"Nu a fost corect, se prefăcea că vrea ca raportul să fie corect, dar vedeţi ce a făcut", a completat Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici