Antonescu vrea să semneze cât mai repede acordul cu Geoană

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, la finalul BPC, că liberalii se pot întâlni cu Mircea Geoană marţi sau miercuri, menţionând că, din punctul său de vedere, acordul politic între PNL şi PSD se poate semna cât mai repede în vederea unei campanii care trebuie câştigate.

17 afișări
Imaginea articolului Antonescu vrea să semneze cât mai repede acordul cu Geoană

Preşedintele PNL, Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Întrebat când se va întâlni cu preşedintele PSD, Mircea Geoană, Crin Antonescu a declarat că întâlnirea poate avea loc şi în cursul acestei zile, şi în cursul zilei de miercuri, exprimându-şi dorinţa ca acordul să fie semnat cât mai repede.

"Ne putem întâlni şi azi şi mâine. Din punctul meu de vedere e mai bine să semnăm cât mai repede acest acord, dacă vom ajunge la această concluzie, pentru că zilele trec şi e o campanie electorală pe care trebuie să o câştigăm", a spus Antonescu.

El a explicat că, dacă acest acord vor fi încheiat, se va implica "personal" în campanie, menţionând că Traian Băsescu l-a implicat personal în campanie, pentru că în prima sa declaraţie din această campanie i s-a adresat de parcă el ar fi fost în turul doi.

"Atunci o să fiu şi eu în turul doi", a adăugat liderul PNL.

"Sunt optimist şi sper ca acest acord politic să se poată semna. În general, din discuţii pe care le-am avut în decursul timpului cu Mircea Geoană, nu cred că există probleme în această privinţă. Noi vom încheia acest acord politic numai cu respectarea lucrurilor fundamentale la care ţinem şi pentru care facem politică. Două milioane de oameni au votat în favoarea mea şi în favoarea PNL, cea mai mare parte a obiectivelor mele strategice ca preşedinte al PNL şi candidat la Preşedinţie - revenirea în electoratul marilor oraşe, readucerea la vot a unor categorii de oameni care nu mai votau, interesul pentru votul special al tinerilor, al intelectualilor au fost în bună parte atinse şi este un succes, dar şi o obligaţie", a adăugat liderul liberalilor.

El a explicat că a discutat cu toţi colegii din Biroul Politic despre "proiectul Iohannis" şi acordul cu PSD, menţionând că nu numai "votul a fost unanim", ci şi "poziţiile care s-au exprimat".

"Am început prin a evoca declaraţia mea de ieri (luni - n.r.) şi nu a avut nimeni niciun fel de reproş, pentru că declaraţia era făcută în nume personal, în calitate de candidat la Preşedinţie şi în calitate de preşedinte al unui partid care îmi dăduse de mult mandat pentru cele două lucruri fundamentale pe care le-am spus ieri", a zis Antonescu.

El a subliniat că liberalii au puncte la care nu renunţă "sub nicio formă" şi că acestea se vor regăsi "în acordul politic cu PSD, dacă el va fi încheiat şi semnat". Unul dintre aceste puncte prevede eliminarea impozitului forfetar.

"Ştiţi foarte bine care sunt punctele noastre esenţiale de guvernare, ele vizează în primul rând reducerea fiscalităţii, măsuri pentru stimularea activităţii economice, mediului de afaceri privat, crearea locurilor de muncă şi este foarte important pentru noi să aşezăm, să restabilim, să facem funcţional, să ameliorăm un echilibru democratic între instituţiile româneşti. Obiectivul pe care eu mi l-am asumat în calitate de candidat la Preşedinţie înţeleg în numele celor două milioane de români care m-au votat să-l urmăresc în calitatea mea de preşedinte al unui partid probabil de guvernare prin tot ceea ce va face acest guvern prin care şi noi vom fi parte", a precizat liberalul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici