Antonescu: Vreau ca liderii de la noi să se bată pentru România ca Angela Merkel pentru Germania

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că îşi doreşte ca liderii ţării să ajungă să se bată pentru România aşa cum se bate cancelarul Angela Merkel pentru Germania, cu "aceeaşi determinare, acelaşi devotament", precizând că interesul naţional trebuie apărat fie şi peste 1000 de ani.

431 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Vreau ca liderii de la noi să se bată pentru România ca Angela Merkel pentru Germania

Antonescu: Vreau ca liderii de la noi să se bată pentru România ca Angela Merkel pentru Germania (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Vreau un preşedinte, un prim-ministru, un Guvern, un Parlament al României care să facă ceea ce face Angela Merkel pentru Germania, ei să facă pentru România, atât. Ştiu că România nu e Germania, ştiu că nu avem aceleaşi posibilităţi, ştiu că preşedintele României, primul ministru, Guvernul, oricare nu vom avea niciodată greutatea cancelarului german. Dar vreau să cred că avem dreptul să cerem aceeaşi determinare, aceeaşi hotărâre, acelaşi devotament. De asta e dreptul nostru, al românilor toţi, să ne alegem conducătorii. Ni-i alegem pentru noi, nu pentru alţii", a susţinut Antonescu.

Preşedintele PNL a făcut referire inclusiv la apărarea intereselor naţionale ale României, precum acela prevăzut în Constituţie, a statului unitar, naţional şi independent.

"Asta înseamnă o politică respectând toate angajamentele internaţionale, dar o politică servind mereu sub toate formele şi în orice moment interesul naţional al acestei ţări, pentru că el există, pentru că el trebuie formulat, pentru că el trebuie mereu şi mereu apărat, acum, peste 50 de ani, peste 100 de ani, peste 1000 de ani", a afirmat Antonescu.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici