Arestarea preventivă a deputatului Titi Holban, supusă plenului Camerei în sesiunea extraordinară

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, să trimită Comisiei juridice cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului UNPR Titi Holban, pentru elaborarea unui raport care să fie supus votului plenului în sesiunea extraordinară de săptămâna viitoare.

169 afișări
Imaginea articolului Arestarea preventivă a deputatului Titi Holban, supusă plenului Camerei în sesiunea extraordinară

Arestarea preventivă a deputatului Titi Holban, supusă plenului Camerei în sesiunea extraordinară (Imagine: Bogdan Maran/Arhiva Mediafax Foto)

”Biroul Permanent a decis să trimită la Comisia juridică cererea de arestare preventivă a deputatului Titi Holban. Comisia are trei zile la dispoziţie până sâmbătă inclusiv, iar până duminică să fie raportul prezentat Biroului Permanent”, a precizat secretarul Camerei Niculae Mircovici.

El a mai spus că raportul Comisiei juridice va fi pus pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare care va avea loc săptămâna viitoare probabil în zilele de 2 şi 3 iulie, împreuncă cu celelate puncte.

Direcţia Naţională Anticorupţie cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea preventivă a deputatului Titi Holban, suspectat de trafic de influenţă, după ce ar fi luat 10.000 de euro pentru ca o firmă să nu fie sancţionată după un control al Direcţiei Antifraudă.

"În conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constituţia României şi ale art. 195 alin. 1 şi 2 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al României cererea şi referatul întocmit de procurorii anticorupţie, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Holban Titi pentru infracţiunea de trafic de influenţă", arată marţi DNA, într-un comunicat de presă.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, deputatul Titi Holban ar fi primit 10.000 de euro de la o persoană spunând că va interveni, printr-un intermediar, la un inspector cu funcţie de conducere la una dintre Direcţiile Regionale Antifraudă, pentru ca o firmă să nu fie sancţionată în urma controlului făcut de instituţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici