Atanasiu: Subiectul închisorilor CIA în România apare cu o frecveţă de un an. Acestea nu există

Fostul ministru al Apărării Teodor Atanasiu a declarat, marţi, că este surprins de faptul că subiectul închisorilor CIA în România apare cu o frecvenţă de un an, deşi acestea nu există şi nu au existat niciodată.

239 afișări
Imaginea articolului Atanasiu: Subiectul închisorilor CIA în România apare cu o frecveţă de un an. Acestea nu există

Atanasiu: Subiectul închisorilor CIA în România apare cu o frecveţă de un an. Acestea nu există (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Mă surprinde că, la un interval de un an, un an şi jumătate, reapare subiectul cu închisorile CIA din România, care nu există (...) Au fost comisii parlamentare de anchetă, comisii europene de anchetă, anchete ale ONG-urilor din Europa şi America şi nu au descoperit astfel de închisori", a spus deputatul PNL.

El a arătat că este puţin probabil să fi apărut informaţii din interiorul României care să fi condus la prinderea lui ben Laden, dar a admis că este posibil să fi apărut informaţii de la serviciile româneşti, care sunt în teatrele de operaţii externe.

"În schimb, declar clar şi răspicat că, din toate cunoştinţele mele, nu există închisori CIA în România şi nici nu au fost", a spus Atanasiu.

El a adăugat că nu crede că se impune schimbarea nivelului de alertă teroristă în România pe termen scurt, el apreciind că prinderea lui ben Laden va aduce o relaxare, cel puţin pe termen scurt, în ceea ce priveşte activitatea al-Qaeda.

Membrii al-Qaida care au furnizat informaţii ce au condus în final la uciderea liderului reţelei teroriste, Osama ben Laden, au fost interogaţi în închisori secrete ale CIA din România şi Polonia, a relatat CBS News.

Fostul ministru al Apărării Ioan Mircea Paşcu a spus, la RFI, că România nu a găzduit centre secrete de detenţie ale CIA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici