Audierea Corinei Creţu în comisiile de afaceri europene a avut loc cu uşile închise. Creţu: A fost o atmosferă constructivă

Comisarul european desemnat din partea României, Corina Creţu, a declarat, luni că audierea sa în Parlamentul European va avea loc la 1 octombrie, subliniind că discuţia din cadrul comisiilor reunite de afaceri europene ale Parlamentului român a fost ”constructivă”.

365 afișări
Imaginea articolului Audierea Corinei Creţu în comisiile de afaceri europene a avut loc cu uşile închise. Creţu: A fost o atmosferă constructivă

Corina Creţu (Imagine: Stefan Micsik/ Mediafax Foto)

UPDATE 16:32 - Creţu, după audiere: A fost o atmosferă constructivă

”Mă bucur că am avut acest dialog extrem de pozitiv şi de util privind priorităţile noii Comisii Europene în privinţa Politicii Regionale. Am venit între foştii mei colegi şi sunt bucuroasă că am avut aşa o atmosferă constructivă. Am vorbit despre însemnătatea Politicii Regionale pentru UE. Este una dintre politicile de succes ale UE, este practic politica care are cele mai multe rezultate în ceea ce priveşte modul în care UE poate cu adevărat să se apropie de viaţa oamenilor”, a declarat Corina Creţu, după audierea care a durat circa o oră şi jumătate.

”Cred că este responsabilitatea noastră comună, indiferent că ne desfăşurăm activitatea la nivel naţional, la nivel european, de a contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor şi de a contribui la recâştigarea încrederii cetăţenilor în proiectul UE”, a mai spus comisarul desemnat.

Totodată, Corina Creţu a anunţat că va fi audiată în PE la 1 octombrie.

Audierea în comisiile reunite de afaceri europene a fost pur formală, fără a exista un vot sau un aviz.

La audieri au luat parte premierul Victor Ponta şi ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, care este membru al Comisiei pentru afaceri europene din Senat.

”Sunt convinsă că va fi o dezbatere constructivă în legătură cu acest portofoliu (Politici Regionale). Sunt prezentă aici în calitate de comisar european desemnat pentru Politici Regionale şi e o mare plăcere şi onoare”, a declarat europarlamentarul PSD Corina Creţu, înainte de audieri.

Corina Creţu a venit la audiere împreună cu premierul Victor Ponta.

Jurnaliştii au avut acces doar la oportunităţile de imagine.

Corina Creţu nu va primi un vot din partea plenului Parlamentului român pentru postul de comisar european, ci doar va fi audiată în comisiile de afaceri europene, a declarat, luni, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care a precizat că niciun parlament naţional nu-şi votează comisarul

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici