Avertismentul unui lider PSD: Când fiecare va avea două bile în mână, va realiza dacă vrea să arunce ţara-n haos

Purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu, a declarat, miercuri, că fiecare semnatar va decide, în momentul în care „va avea două bile în mână”, dacă doreşte „să arunce ţara-n haos” sau să permită Guvernului Dăncilă să continue. Acesta a mai spus că PSD se va pregăti pentru remaniere.

555 afișări
Imaginea articolului Avertismentul unui lider PSD: Când fiecare va avea două bile în mână, va realiza dacă vrea să arunce ţara-n haos

Avertismentul unui lider PSD: Când fiecare va avea două bile în mână, va realiza dacă vrea să arunce ţara-n haos

„Colegi din toate partidele, deputaţi, senatori, sunt convins că vor fi mâine (joi- n.r.) alături de actualul Guvern, că vor găsi o cale de a vota la vedere sau nu la vedere, împotriva documentului depus. Eu cred că la ora actuală, nimeni nu ştie despre niciun parlamentar, fiecare are propria lui conştiinţă şi-şi ia propriile decizii. Povestea asta cu negocieri, cafenele, restaurante, ţin de domeniul legendei. Lucrurile sunt clare, până mâine, când fiecare are câte două bile-n mână şi se duce spre urna de vot, fiecare e cu propria lui conştiinţă, şi-şi dă seama dacă vrea să meargă spre aruncarea ţării-n haos sau să continue un program de guvernare-n Parlament, care a dat roade, până acum, şi a răspuns voinţei românilor.”, a afirmat Valeriu Steriu, miercuri.

Social-democratul a afirmat că numărul parlamemtarilor care nu vor vota moţiunea, se măreşte, deoarece semnatarii şi-au dat sema că moţiunea este un instrument de promovare eletorală, iar responsabilitatea acestora faţă de stat e alta.

„Am înţeles că din ce în ce mai mulţi parlamentari care au semnat moţiunea au luat decizia să nu o voteze. Sunt convins că responsabilitatea pe care aceştia şi-au dats seama că o au, pentru bunul mers politic şi economic al României, este mult mai importantă decât motivul susţinerii moţiunii de cenzură, într-o perioadă electorală, despre asta vorbim, începem campania electorală şi această moţiune vine, în primul rând, ca un vehicul pentru a promova campania electorală a celor din Opoziţie”, a mai zis Steriu.

Steriu consideră că ziua votului ”va fi una scurtă, iar timpul rămas va fi folosit de PSD pentru a pregăti consolidarea Guvernului Dăncilă”, care va veni în faţa Parlamentului, pentru remaniere.

„Sunt convins, în continuare, că vom avea, mâine, mult mai puţine voturi decât semnăturile depuse în urmă cu o săptămână, la această moţiune. Am văzut, de altfel, şi când s-a propus să o dezbatem sâmbătă, foarte puţuini din cei care au semnat-o au venit sau au vrut să vină,sâmbătă, să o susţină, şi sunt convins că mâine vom avea o zi relativ scurtă pe această dezbatere şi acest vot, şi seara vom continua să vedem cum putem consolida Guvernul Dăncilă, pentru etapa următoare, venirea în Parlament pentru remaniere”, a conchis Steriu.

Moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului joi, începând cu ora 10.00. Numărul necesar adoptării moţiunii este de 233 de parlamentari.

Printre semnatarii moţiunii de cenzură se numără foştii parlamentari social-democraţi Mihăiţă Găină, Emanoil Savin, Ioan Talpoş, precum şi deputatul PSD Marius Bota.

Curtea Constituţională arată, în motivarea deciziei luate, că există în continuare un conflict juridic de natură constituţională între premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Klaus Iohannis, şeful statului fiind obligat să emită decretul de revocare al ministrului Justiţiei Ana Birchall.

Totodată, şeful statului trebuie să îi numească interimari pe Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Ştefan Radu Oprea la Relaţia cu Parlamentul, după ieşirea ALDE de la guvernare şi demisia miniştrilor partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu. Potrivit legii, interimatul la un minister durează 45 de zile.

Taguri:
steriu,
psd,
motiune

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici