Baconschi, despre o nouă siglă şi denumire a PDL înainte de 2012: PSD şi PNL au făcut-o şi nu se tem

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de ProTV, că în PDL sunt voci care susţin că nu este recomandată schimbarea denumirii şi a siglei înainte de 2012, el menţionând că PSD şi PNL au făcut, împreună, o astfel de schimbare şi nu se tem.

68 afișări
Imaginea articolului Baconschi, despre o nouă siglă şi denumire a PDL înainte de 2012: PSD şi PNL au făcut-o şi nu se tem

Baconschi, despre o nouă siglă şi denumire a PDL înainte de 2012: PSD şi PNL au făcut-o şi nu se tem

Întrebat cum comentează dorinţa lui Vasile Blaga de a schimba numele PDL, ministrul a reamintit că s-a pronunţat deja public această temă. "M-am pronunţat deja public în favoarea unei asemenea modificări, de nume şi de emblemă, dar aud alte opinii din partid care spun că din punct de vedere electoral în 2012 nu ar fi bine. Deşi, în definitiv, PSD şi PNL s-au contopit sub o nouă siglă şi nu le este teamă", a spus ministrul la emisiunea "După 20 de ani"

Întrebat de ce s-ar schimba numele partidului în condiţiile în care oamenii rămân aceiaşi, ministrul a spus că atât el cât şi alţii sunt figuri noi în partid. "Eu nu sunt vechi în acest partid, sunt o figură nouă în partid. Mai sunt şi alte figuri noi de personalităţi publice care s-au hotărât ca în aceste timpuri dificile să-şi asume responsabilitatea de a se ocupa de binele cetăţii. Aduc destulă experienţă şi credibilitate. Un proces de înnoire într-un partid trebuie să înceapă de undeva şi trebuie să continue", a spus el.

"După ce s-au consumat tot feluri de schimburi mai mult sau mai puţin acide s-a ajuns la concluzia de bun-simţ că, deşi există competiţie internă în partid, este necesară şi unitatea partidului mai ales în acest moment", a mai adăugat el.

Ministrul a spus că moţiunea la care a lucrat în echipa lui Emil Boc va avea puncte comune cu cea redactată de Vasile Blaga şi Sorin Frunzăverde. "Asta arată că PDL se comportă ca un partid de centru-dreapta", a comentat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici